Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Τηλεδιάσκεψη Επιμελητηρίου -γ.γ. Οικονομικών για τα προβλήματα επιχειρήσεων
Τηλεδιάσκεψη Επιμελητηρίου -γ.γ. Οικονομικών για τα προβλήματα επιχειρήσεων

Τηλεδιάσκεψη Επιμελητηρίου -γ.γ. Οικονομικών για τα προβλήματα επιχειρήσεων

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστο Τριαντόπουλο και μελών της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17.05.2020.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αριστοτέλης , μετέφερε τις ανησυχίες της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας για την επόμενη μέρα, αλλά παρουσίασε ενδεικτικά και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυριότερο αυτό της έλλειψης ρευστότητας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης περιλαμβάνονταν, η αξιολόγηση των υφιστάμενων μέτρων ελάφρυνσης των πληττόμενων επιχειρήσεων, η ανάγκη θέσπισης ενός ακατάσχετου λογαριασμού ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η οριστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την ενεργοποίηση των μικροπιστώσεων, η ενίσχυση της απασχόλησης, η των παραβόλων σε εμπορικές διαφορές και η του μέτρου μείωσης των ενοικίων.

Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι σχετικά με το των μικροπιστώσεων, προχωρά η επεξεργασία σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για τις μικροχρηματοδοτήσεις και θα υπάρχουν άμεσε σχετικές ανακοινώσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξει δεύτερη φάση του μέτρου της εισπρακτέας προκαταβολής, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος να διαμορφωθεί στα 2 δισ. , ενώ προωθούνται και άλλα προγράμματα και εργαλεία στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, που αναμένεται να δώσουν στις επιχειρήσεις την αναγκαία ρευστότητα που απαιτείται ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Τέλος, ανέφερε ότι θα υπάρξει στήριξη της απασχόλησης μέσω σχετικής οικονομικής ενίσχυσης στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας #ΚυριάκοςΜητσοτάκης - https://t.co/7nn87TEqH5 -

  • Ηλεκτρονική παρακολούθηση στους φορείς του Δημοσίου #δημόσιο - https://t.co/GetichLzhV -

  • Στέφανος #Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς #Τσιτσιπάς - https://t.co/VvZkmly5i0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση