Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τηλεδιάσκεψη Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Μαγνησίας
Τηλεδιάσκεψη Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Μαγνησίας

Τηλεδιάσκεψη Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Μαγνησίας

 

Τηλεδιάσκεψη με την  πρόεδρο και το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Μαγνησίας () πραγματοποίησε στις 26 Νοεμβρίου 2020 ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προτα και τις ανησυχίες των επιχειρηματιών και εμπόρων της Μαγνησίας εν μέσω του δεύτερου παρατεταμένου lockdown.

Οι εκπρόσωποι της επεσήμαναν σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Μαγνησίας είναι παραπάνω από οριακή, καθώς  οι επιχειρηματίες ήδη από το πρώτο lockdown σωρεύουν μόνο χρέη και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι από την κυβέρνηση κρίνονται τουλάχιστον ανεπαρκή για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις όποιες κρατικές ενισχύσεις για να καλύψουν σωρευμένες υποχρεώσεις, χωρίς να έχουν τα κατάλληλα βοηθήματα για να ορθοποδήσουν και να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα, με πολλές από αυτές να βρίσκονται στα πρόθυρα οριστικού «λουκέτου».

Η ΟΕΒΕΜ σύσσωμη αντιτίθεται στο νέο Πτωχευτικό Κώδικα και κρίνει ότι με βάση την οικονομική κατάσταση στη Μαγνησία, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ανατολή των πλειστηριασμών τόσο για την α΄ κατοικία όσο και για την επαγγελματική στέγη, καθώς πολλοί έμποροι και επιχειρηματίες της περιοχής θα χάσουν τα μαγαζιά τους αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εφαρμογή του νέου πλαισίου πτώχευσης. Οι προτάσεις της ΟΕΒΕΜ περιλαμβάνουν ακόμα την ανάγκη ενεργοποίησης μικροπιστώσεων για τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των επιχειρηματιών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας .

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΜ ανέφεραν στο Βουλευτή ότι μόνο το 15% των επιχειρήσεων της Μαγνησίας διαθέτουν e-shop, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η μέθοδος αγορών τουλάχιστον για την περίοδο των εορτών, αλλά και να επιδοτηθούν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις για τη δημιουργία e-shop.

Ο ανέφερε πως η επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίξει ουσιαστικά τη μικρομεσαία και τους εμπόρους σε αυτή την κρίσιμη συνθήκη, έχει οδηγήσει την αγορά και ιδιωτική οικονομία της χώρας στην «εντατική».  «Την ώρα που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στήριξαν έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με επιδοτήσεις και μη επιστρεπτέα ενίσχυση, η κυβέρνηση επέλεξε για ακόμη μία φορά να γυρίσει την πλάτη στην πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, αφήνοντας τις Τράπεζες να δανείζουν στους Έλληνες μικρομεσαίους με επιτόκια 8% & 9%, την ώρα που δανείζονται από την με αρνητικό , ενώ ταυτόχρονα διαγράφουν τεράστια χρέη μεγάλων επιχειρηματιών», τόνισε ο Βουλευτής.

Αναφορά  έγινε και στην ανάγκη να συμπεριληφθούν όλοι οι ΚΑΔ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο Πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ και αυξηθεί ο διαθέσιμος του.

Ο βουλευτής είχε τη δυνατότητα να αναλύσει τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάσχεση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, που περιλαμβάνουν την κάλυψη από το κράτος του συνόλου των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων σε κλάδους με εργασία, καθώς και κάλυψη του ασφαλιστικών εισφορών στο 40% του μισθού των εργαζομένων στους υπόλοιπους πληττόμενους κλάδους, εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία, μη επιστρεπτέα ενίσχυση σε όλους τους πληττόμενους αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις, μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%, μόνιμη τέλους επιτηδεύματος, επιδότηση ενοικίου στο 40% κ.α.

Αφού ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες για τη γόνιμη συζήτηση και την άριστη συνεργασία σε όλο το διάστημα της πανδημίας, δήλωσε ότι θα συνεχίζει να αναδεικνύει και να προωθεί με τα ανάλογα κοινοβουλευτικά μέσα τα αιτήματά τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση