Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Tη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα κατήγγειλε η ΛΑΕΝ στο Βόλο
Tη στάση  του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα κατήγγειλε η ΛΑΕΝ στο Βόλο

Tη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα κατήγγειλε η ΛΑΕΝ στο Βόλο

 

 

Tη στάση  του , που μεττράπηκε σε μνημονιακό κόμμα και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα  κατήγγειλε ο πρώην ς και εκ νέου υποψήφιος με τη ΛΑΕΝ, αυτή τη φορά , Κώστας Δελημήτρος κατά τη διάρκεια  της ιδρυτικής  συνέλευσης της «Λαϊκής Ενότητας», που πραγματοποιήθηκε απόψε στο «Αχίλλειον».

Ο ίδιος τόνισε πως παρά την προσπάθεια που έκανε ο μνημονιακός  , δεν μπόρεσε να εμποδίσει βουλευτές να εκφράσουν το αίτημα του ελληνικού λαού και το πατριωτικό αποτέλεσμα του τεράστιου ΟΧΙ.

Ειδικότερα  ανέφερε ότι, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από το σύστημα να εμποδίσει τους βουλευτές εκφράσουν το αίτημα που είχε λαϊκά και ταξικά χαρακτηριστικά, δεν τα κατάφερε. «Δεν μας βρήκε απροετοίμαστους. Καταφέραμε παρά τις αντιξοότητες σε μικρό χρονικό διάστημα και συγκροτούμαστε ως πολιτικό και κινηματικό μέτωπο», είπε ο Κ. Δελημήτρος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αν  και δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να γίνει η απαραίτητη και σε βάθος δημοκρατική συζήτηση, αυτό θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές, όπως και η συγκρότηση των οργάνων του κόμματος και πρόσθεσε  ότι το μέτωπο της Λαϊκής Ενότητας θα συνεχίσει τις καλύτερες αγωνιστικές και πολιτικές παρακαταθήκες του ΣΥΡΙΖΑ που μετατοπίστηκε στο μνημονιακό μπλοκ.

 

«Ως εκ τούτου η σκυτάλη και το βάρος της ς πέφτει στις πλάτες μας για να συνεχίσουμε και σε κινηματικό και πολιτικό επίπεδο, να εκφράσουμε αυτή την αντίσταση που έδειξε ο ς λαός και στις 25 του Γενάρη, αλλά και πιο έντονα στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, έτσι  ώστε να ανοίξουμε νέους δρόμους και στην πατρίδα μας και στην , μακριά από τα μνημόνια της λιτότητας, την παραγωγική καταστροφή της χς, την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και τέλος την υποτέλεια της πατρίδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το προγραμματικό πλαίσιο της «Λαϊκής Ενότητας», είπε πως στόχος  είναι η διαγραφή του χρέους, η ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και η εθνικοποίηση των τραπεζών, κάτι που όπως ανέφερε, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Με το τέλος της εισήγησης, ανακοινώθηκε η ομάδα συντονισμού του εκλογικού αγώνα και κατατέθηκαν προτάσεις για να στελεχώσουν το οκταμελές ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Μαγνησία, ενώ η πρόταση θα ολοκληρωθεί και θα σταλεί στα κεντρικά του κόμματος το αργότερο αύριο, ώστε την Κυριακή να ανακοινωθεί επίσημα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν -μεταξύ άλλων-ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης , ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Δήμου Αλμυρού Νίκος Τσανής, η χήρα του εκλιπόντος προέδρου των Περιπτεριούχων Κώστα Κόγια, σύμβουλοι της Τοπικής Ενότητας Ν. Ιωνίας, μέλη της ΟΕΒΕΜ κ.λπ.

ΛΑΕΝ1 (2)

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση