Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στις εκδηλώσεις μνήμης του Συλλόγου Θρακών Μαγνησίας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Στις εκδηλώσεις μνήμης του Συλλόγου Θρακών Μαγνησίας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Στις εκδηλώσεις μνήμης του Συλλόγου Θρακών Μαγνησίας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρέστη την Κυριακή 10 Απριλίου στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Θρακών Μαγνησίας και οι σύλλογοι με καταγωγή από την Ανατολική Ρωμυλία με αφορμή την γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού.

Συγκεκριμένα παρέστη στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας και κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε:«Είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής απέναντι σε όσους επεδίωξαν με την βία να εξαφανίσουν τον Προσφυγικό Θρακικό Ελληνισμό και τον πολιτισμό του.

Η 6η Απριλίου σηματοδότησε την απαρχή των συστηματικών διώξεων σε βάρος του Θρακικού Ελληνισμού. Η διπλή γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία μας γι’ αυτό και σήμερα τιμάμε τη μνήμη των προγόνων μας που θανατώθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο και εκδιώχθηκαν από τη Θρακική γη και αισθανόμαστε κληρονόμοι της ιστορίας και του πολιτισμού που οι πρόγονοί μας δημιούργησαν στην αλησμόνητη Θράκη».

thrakes

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου σχετικά με την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείο Βόλου… - https://t.co/EGUODAyPBA -

  • Η Γεωργία Βλασσοπούλου στον Ολυμπιακό Βόλου - https://t.co/hqcXPdTn4u -

  • Εκδρομή με λεωφορείο και πεζοπορία στο Μονοπάτι Καταρρακτών - https://t.co/DXrFnrNEzk -

"Αλιεύοντας" την είδηση