Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στις εκδηλώσεις μνήμης του Συλλόγου Θρακών Μαγνησίας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Στις εκδηλώσεις μνήμης του Συλλόγου Θρακών Μαγνησίας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Στις εκδηλώσεις μνήμης του Συλλόγου Θρακών Μαγνησίας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρέστη την Κυριακή 10 Απριλίου στις εκ μνήμης που διοργάνωσε ο Θρακών και οι με κατ από την με αφορμή την του Θρακικού Ελληνισμού.

Συγκεκριμένα παρέστη στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας και κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε:«Είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής απέναντι σε όσους επεδίωξαν με την να εξαφανίσουν τον Προσφυγικό Θρακικό Ελληνισμό και τον πολιτισμό του.

Η 6η Απριλίου σηματοδότησε την απαρχή των συστηματικών διώξεων σε βάρος του Θρακικού Ελληνισμού. Η διπλή του Θρακικού Ελληνισμού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία μας γι' αυτό και σήμερα τιμάμε τη μνήμη των προγόνων μας που θανατώθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο και εκδιώχθηκαν από τη Θρακική γη και αισθανόμαστε κληρονόμοι της ιστορίας και του πολιτισμού που οι πρόγονοί μας δημιούργησαν στην αλησμόνητη Θράκη».

thrakes

"Αλιεύοντας" την είδηση