Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Θετική ματιά στην ίδρυση νέας Πειραματικής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στον Βόλο για τον τουρισμό
Θετική ματιά στην ίδρυση νέας Πειραματικής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στον Βόλο για τον τουρισμό

Θετική ματιά στην ίδρυση νέας Πειραματικής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στον Βόλο για τον τουρισμό

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον διοικητή του ΟΑΕΔ

Με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη συναντήθηκε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Ν.Δ.  Αθανάσιος Λιούπης συζητώντας θέματα που αφορούν στον νομό.

Αρχικά, ο κ. Λιούπης έθεσε το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για τη δημιουργία νέας Πειραματικής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλία με έδρα τον Βόλο. Μάλιστα, οι ξενοδόχοι έχουν προτείνει να συνδράμουν προς πάσα κατεύθυνση, με την ύπαρξη συνεργαζόμενων ξενοδοχείων για την υλοποίηση της μαθητείας των σπουδαστών, αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο έχει γνώσεις και εμπειρία.

Ο κ. Πρωτοψάλτης εκφράστηκε θετικά στην ικανοποίηση του αιτήματος και διαβεβαίωσε ότι θα προβεί άμεσα σε ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθεί από τον τοπικό διευθυντή του Οργανισμού, η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας της Π.ΕΠΑΣ στον Βόλο.

Παράλληλα , κ. Λιούπης αναφέρθηκε στο ζήτημα της απαγόρευσης μαθητείας των μαθητών που φοιτούν στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ σε συγγενείς πρώτου βαθμού, με τον διευθυντή του ΟΑΕΔ να σημειώνει πως ο Οργανισμός ακολουθεί τα ισχύοντα στα ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας, επιφυλάχθηκε όμως να επανεξετάσει το θέμα.

Ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε και στο θέμα της καταβολής των οφειλόμενων ποσών στις Τουριστικές επιχειρήσεις από τα Προγράμματα “Τουρισμός για όλους” και “Κοινωνικός Τουρισμός” με τον κ. Πρωτοψάλτη να διαβεβαιώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των πληρωμών στους δικαιούχους, ενώ σημείωσε πως ο ΟΑΕΔ πρόκειται να θέσει άμεσα σε λειτουργία νέο Ηλεκτρονικό Σύστημα μέσω του οποίου θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και θα γίνονται οι πληρωμές.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι Λαϊκών Κατοικιών στην Ν. Ιωνία Βόλου, οι οποίοι μετά την πάροδο μίας 20ετίας δεν διαθέτουν οριστικά παραχωρητήρια και διαμένουν σε αυτές με προσωρινά.

Ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση τοπογραφικών σχεδιαγραμμάτων, προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν συστάσεις των οριζοντίων ιδιοκτησιών σε κάθε οικισμό, να γίνουν οι ορθές εγγραφές των ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο και να δοθούν στους δικαιούχους τα οριστικά παραχωρητήρια, ενώ για τη συμμετοχή των ιδιοκτητών στο Πρόγραμμα “Εξοικονομώ” αναφέρθηκε ότι Οργανισμός μέσω της Διεύθυνσης Μελετών εκδίδει βεβαιώσεις για να αιτηθούν την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Ο κ. Λιούπης έθεσε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για θέσπιση ειδικού επιδόματος ασθενείας για αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που βρίσκονται θετικοί ή νοσούν από την Covid 19. Ο Διοικητής επιφυλάχθηκε για το θέμα αυτό δεδομένου ότι έχει τεθεί από την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Τέλος ο κ. Λιούπης συζήτησε με τον κ. Πρωτοψάλτη το ζήτημα των 113 περίπου συμβασιούχων μαθητείας μέσω του προγράμματος «STAGE» του ΟΑΕΔ που με δικαστικές αποφάσεις αναγνωρίστηκε ότι πρέπει να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε ΙΔΑΧ και διεκδικούν δεδουλευμένα για το διάστημα από 2004-2010.

Ο κ. Πρωτοψάλτης διαβεβαίωσε ότι ο ΟΑΕΔ, όπως οφείλει, δρα με βάση την αρχή της νομιμότητας και συγκεκριμένα της διάταξης του άρθρου 104 του Ν. 4764/2021 σύμφωνα με την οποία ο ΟΑΕΔ παραιτείται με απόφαση του διοικητή από ένδικα μέσα και βοηθήματα που ήδη έχουν ασκηθεί, κατά δικαστικών αποφάσεων και αποφάσεων προσωρινών διαταγών, με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επαναπρόσληψη εργαζομένων σε υπηρεσίες του, υπό την προϋπόθεση ότι οι ανωτέρω εργαζόμενοι παραιτούνται εγγράφως από οποιοδήποτε δικόγραφο ή δικαίωμα που απορρέει από την αιτία αυτή, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσης οικονομικών αξιώσεών τους.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον διευθυντή του ΟΑΕΔ, με τον οποίο θα βρίσκεται σε επαφή για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στη Μαγνησία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους… - https://t.co/0iOr5O9VRH -

  • Κατερίνα Παπανάτσιου: «Αναγκαία η δρομολόγηση πλοιαρίου για την σύνδεση των νησιών τω Β. Σποράδων προς διευκόλυνση… - https://t.co/Ab8GftKflG -

  • Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο #Βελεστίνο #Βελεστίνο - https://t.co/tZxbGq4LpU -

"Αλιεύοντας" την είδηση