Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Θετική ανταπόκριση στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο κατάστημα κράτησης Κασσαβέτειας
Θετική ανταπόκριση στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο κατάστημα κράτησης Κασσαβέτειας

Θετική ανταπόκριση στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο κατάστημα κράτησης Κασσαβέτειας


Συνάντηση Αθανάσιου πη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη  Λευτέρη συναντήθηκε προ ημερών ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος πης και συζήτησε το θέμα της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσαβέτειας, ζητώντας τη συνδρομή του.

Ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον υφυπουργό για την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού τόσο των συνολικών όσο και επιμέρους εγκαταστάσεων και ειδικότερα του Αρτοποιείου ώστε να μπορεί να προμηθεύει απρόσκοπτα εκτός από τα καταστήματα κράτησης του Βόλου, τα Καταστήματα Δομοκού, Τρικάλων και ς.

Το κόστος υπολογίζεται περίπου στις 130.000 € ενώ σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη η δαπάνη θα αποσβεστεί σε διάστημα 6-8 μηνών. Ήδη η υπηρεσία πρόσφατα απέκτησε δύο φορτηγά αυτοκίνητα(MERCEDES ATEGO 1222 & MERCEDES 612 VARIO), τα οποία ήταν απολύτως απαραίτητα για να γίνει το πρώτο βήμα.

Επί της ουσίας, όπως σημείωσε ο , πρόκειται για την πρώτη προσέγγιση της οικονομοτεχνικής μελέτης, πρόταση ενός επιχειρηματικού πλάνου το οποίο έχουν σχεδόν ολοκληρώσει οι εργαζόμενοι και το Διοικητικό τους Συμβούλιο με βάση τις υποδομές, τον κεφαλαιουχικό εξοπλισμό, τις κτηριακές εγκαταστάσεις και αγροτικές εκτάσεις του .

Ο βουλευτής μετέφερε στον υφυπουργό το θερμό ενδιαφέρον των εργαζομένων και του Διοικητικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση του καταστήματος, καθώς διαφαίνεται ότι με την ολοκλήρωσή του, τα ανταποδοτικά κέρδη θα καλύπτουν σημαντικό μέρος των λειτουργικών δαπανών του.

Ο υφ άκουσε με προσοχή το σχέδιο που έχει εκπονηθεί και εξέφρασε την στήριξή του, επισημαίνοντας πως κι εκείνος θα στηρίξει εκ της θέσης του αυτή την αναβάθμιση.

Ο κ. Λιούπης έθεσε ακόμη στον υπουργό το αίτημα για ξεχωριστό ΑΦΜ στα Αγροτικά , ζήτημα κρίσιμο για την ένταξη τους σε αναπτυξιακά ευρωπαϊκά προγράμματα και ιδιαίτερα σε σχέδια βελτίωσης των γεωργοκτηνοτροφικών υποδομών, ενώ ζήτησε την προμήθεια ενός IsoBox παρόμοιο με αυτά των δομών μεταναστών, για τις ανάγκες υπαλλήλων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης, την εγκατάσταση του οποίου θα αναλάβουν τα τεχνικά της οικείας υπηρεσίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση