Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Θέματα της Μαγνησίας έθεσε ο Αθ. Λιούπης υπόψη του υπουργού Εσωτερικών
Θέματα της Μαγνησίας έθεσε ο Αθ. Λιούπης υπόψη του υπουργού Εσωτερικών

Θέματα της Μαγνησίας έθεσε ο Αθ. Λιούπης υπόψη του υπουργού Εσωτερικών

Με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας , όπου συζητήθηκαν εκτενώς θέματα της αρμοδιότητάς του, που απασχολούν το νομό.

Ειδικότερα, ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον υπουργό, για την αδυναμία πλέον της Περιφέρειας να χρηματοδοτεί έργα Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου με βάση τις διατάξεις του Ν. 4604/2019, που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αφού δεν μπορεί να συνάψει προγραμματικές συμβάσεις για την εκτέλεση έργων.

Συνέπεια είναι να μην μπορούν να ανακαινιστούν ή επισκευαστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, που ανήκουν κ σε ερασιτεχνικά αθλητικά , όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με το ήπεδο της Νίκης Βόλου, “Παντελής Μαγουλάς”.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η της σχετικής διάταξης, προκειμένου να δοθεί ξανά η δυνατότητα στην Περιφέρεια να χρηματοδοτεί τέτοια έργα, που βοηθούν στις τοπικές κοινωνίες κι ενισχύουν τον αθλητισμό.

Επίσης, ο κ. Λιούπης έθεσε στον υπουργό το δίκαιο αίτημα του Δημάρχου Σκοπέλου, που αφορά όλα τα των Β. Σποράδων, να δοθεί η δυνατότητα σε νησιωτικούς Δήμους με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων να εκτελούν μικροσυγ των χαρακτηριζομένων άγονων γραμμών, είτε οι ίδιοι, εφόσον διαθέτουν δικά τους λεωφορεία, με ίδιο όμως δικαίωμα και χωρίς παραχώρηση της μικροσυγς από την Περιφέρεια, είτε με παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας από τους Δήμους και όχι από την Περιφέρεια, όπως ισχύει σήμερα δυνάμει του άρθρου 5 παρ. 1,2 και 3 του ΠΔ 967/1979, υπέρ φυσικών προσώπων. Ακόμη, η παραχώρηση να γίνεται με προκήρυξη του οικείου Δημάρχου και όχι του Περιφερειάρχη, όπως ισχύει σήμερα.
Κατ' αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε μικρούς νησιωτικούς Δήμους να διεκπεραιώνουν μόνοι τους τα της συγκοινωνίας τους με διαδικασία ελεγχόμενη από τους ίδιους και σαφώς πιο ευέλικτη και αποτελεσματική.

Τέλος, ο κ. Λιούπης συζήτησε με τον υπουργό την ένταξη έργων στο “Φιλόδημος”, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σκοπέλου.

Μεταξύ αυτών, ο βουλευτής Μαγνησίας ενημέρωσε τον υπουργό πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Αγνώντα, έργο απαραίτητο για την προστασία του οικισμού, ο οποίος έχει πληγεί από την τελευταία , έχει κατατεθεί ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών και ζήτησε να ενταχθεί στο Φιλόδημος.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει τα έργα και να δώσει τις απαραίτητες λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση