Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Θέματα της Μαγνησίας έθεσε ο Αθ. Λιούπης υπόψη του υπουργού Εσωτερικών
Θέματα της Μαγνησίας έθεσε ο Αθ. Λιούπης υπόψη του υπουργού Εσωτερικών

Θέματα της Μαγνησίας έθεσε ο Αθ. Λιούπης υπόψη του υπουργού Εσωτερικών

Με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, όπου συζητήθηκαν εκτενώς θέματα της αρμοδιότητάς του, που απασχολούν το νομό.

Ειδικότερα, ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον υπουργό, για την αδυναμία πλέον της Περιφέρειας να χρηματοδοτεί έργα Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου με βάση τις διατάξεις του Ν. 4604/2019, που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αφού δεν μπορεί να συνάψει προγραμματικές για την εκτέλεση έργων.

Συνέπεια είναι να μην μπορούν να ανακαινιστούν ή επισκευαστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, που ανήκουν κ σε ερασιτεχνικά , όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με το Γήπεδο της Νίκης , “Παντελής Μαγουλάς”.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η κατάργηση της σχετικής διάταξης, προκειμένου να δοθεί ξανά η δυνατότητα στην Περιφέρεια να χρηματοδοτεί τέτοια έργα, που βοηθούν στις τοπικές κοινωνίες κι ενισχύουν τον αθλητισμό.

Επίσης, ο κ. Λιούπης έθεσε στον υπουργό το δίκαιο αίτημα του Δημάρχου Σκοπέλου, που αφορά όλα τα νησιά των Β. Σποράδων, να δοθεί η δυνατότητα σε νησιωτικούς Δήμους με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων να εκτελούν μικροσυγκοινωνία των χαρακτηριζομένων άγονων γραμμών, είτε οι ίδιοι, εφόσον διαθέτουν δικά τους λεωφορεία, με ίδιο όμως δικαίωμα και χωρίς παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας από την Περιφέρεια, είτε με παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας από τους Δήμους και όχι από την Περιφέρεια, όπως ισχύει σήμερα δυνάμει του άρθρου 5 παρ. 1,2 και 3 του ΠΔ 967/1979, υπέρ φυσικών προσώπων. Ακόμη, η παραχώρηση να γίνεται με προκήρυξη του οικείου Δημάρχου και όχι του Περιφερειάρχη, όπως ισχύει σήμερα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε μικρούς νησιωτικούς Δήμους να διεκπεραιώνουν μόνοι τους τα της συγκοινωνίας τους με διαδικασία ελεγχόμενη από τους ίδιους και σαφώς πιο ευέλικτη και αποτελεσματική.

Τέλος, ο κ. Λιούπης συζήτησε με τον υπουργό την ένταξη έργων στο “Φιλόδημος”, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σκοπέλου.

Μεταξύ αυτών, ο Μαγνησίας ενημέρωσε τον υπουργό πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Αγνώντα, έργο απαραίτητο για την προστασία του οικισμού, ο οποίος έχει πληγεί από την τελευταία , έχει κατατεθεί ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών και ζήτησε να ενταχθεί στο Φιλόδημος.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει τα έργα και να δώσει τις απαραίτητες λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #γατάκι απεγκλώβισαν πυροσβέστες σε καφετέρια στον Αγ. Γεώργιο Φερών #γατάκι - https://t.co/m3iGUkWSeY -

  • Νεαροί οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα στο Βελεστίνο #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/DXD22BcUps -

  • Βελτιώνονται τα γήπεδα ποδοσφαίρου Σούρπης, Ευξεινούπολης, Πλατάνου και Άνω Γατζέας - https://t.co/5q5KDJB7aA… -

"Αλιεύοντας" την είδηση