Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » “Στάση” στο Βόλο το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης
“Στάση”  στο Βόλο το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης

“Στάση” στο Βόλο το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης

Στάση και στο Βόλο θα κάνει αυτό το Σάββατο, 4 Απριλίου, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης, που ξεκινά αύριο από τη Θεσσαλονίκη και έχει προορισμό την Αθήνα. Στο Βόλο, το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα από την πλατεία Πανεπιστημίου θα ξεκινήσει με κατάληψη την ΕΡΑ Βόλου, όπου θα δοθεί συναυλία.

Το Καραβάνι συνδιοργανώνεται από τα Σωματεία της ΒΙΟΜΕ και των τσιμέντων Χαλκίδας, την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες. Κεντρικό σύνθημα είναι η υλοποίηση των αιτημάτων βάσει των οποίων «έπεσαν» οι μνημονιακές κυβερνήσεις και ανήλθε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το Καραβάνι σήμερα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων που στηρίζουν την κινητοποίηση.

Ο εκπρόσωπος του ΕΕΚ και μέλος της κεντρικής Επιτροπής του Καραβανιού, κ. Γιάννης Χατζηγιάννης, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως είναι ανάγκη να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα ειδικά αυτά που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση και επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για συμβιβασμούς και υπαναχωρήσεις. «Δεν αντέχουμε άλλο, δε διαπραγματευόμαστε τη ζωή μας. είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε τους αγώνες μας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «οι εκλογές άλλαξαν τα πάντα, αλλά αλλάζοντας τα πάντα πρέπει να ικανοποιηθούν και τα πάντα».

Εκ μέρους της ΕΡΑ Βόλου, ο κ. Βασίλης Πέτσης αναφέρθηκε στους αγώνες που κάνουν εδώ και 22 μήνες οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ και κάλεσε σε συμμετοχή.

Συμπαραστάτης στο Καραβάνι είναι η παράταξη της Εργατικής Αυτονομίας στο Σωματείο Εργαζομένων του εργοστασίου ΙΜΑΣ, εκπρόσωπος της οποίας, ο κ. Θοδωρής Πανόπουλος, σημείωσε πως και το συναίνεσε να συνδράμει στην όλη προσπάθεια. Εκ μέρους των καθηγητών των ΕΠΑΛ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα η κ. Αγγελική Καμπούρη αναφέρθηκε στην «ομηρία» στην οποία βρίσκονται χιλιάδες καθηγητές πανελλαδικά και περίπου 45 στη Μαγνησία, αλλά και 20.000 περίπου σε όλη την Ελλάδα που αναγκάστηκαν είτε να πάνε στον ιδιωτικό τομέα είτε να επιλέξουν άλλες ειδικότητες, μετά την κατάργηση συγκεκριμένων τομέων των ΕΠΑΛ.

Τέλος, εκ μέρους της κίνησης ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, ο Λάζαρος Ζωγραφόπουλος, σημείωσε πως πρέπει ο της εργασίας να δείξει την συμπαράστασή του και από κοινού να συνδράμουν στην αναγέννηση του επαναστατικού πνεύματος.

Την συμπαράστασή τους εκφράζουν, επίσης, η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας κ.α.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση