Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τετραήμερη “Γιορτή Ελιάς” στη Δράκεια Πηλίου
Τετραήμερη “Γιορτή Ελιάς” στη Δράκεια Πηλίου

Τετραήμερη “Γιορτή Ελιάς” στη Δράκεια Πηλίου

Τετραήμερο εκδηλώσεων για την «ιορτή Ελιάς» πραγματοποιεί και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η ΔΡΑΚΕΙΑ”, με την στήριξη του Τοπικού Συμβουλίου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού, υπό την αιγίδα του Δήμου .

Το πρόγραμμα των τετραήμερων εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

Σάββατο 8 Αυγούστου στις 7μ.μ.

-Έναρξη της έκθεσης με θέμα την ελιά και δραστηριότητες-παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

Κυριακή 9 Αυγούστου το πρωί

Εκκλησιασμός στον Άγιο Αθανάσιο και στην συνέχεια το 1ο Αντάμωμα απανταχού Δρακειωτών στην πάνω του χωριού με ομιλία και φωτογραφική έκθεση στο χώρο του σχολείου.

Κυριακή 9 Αυγούστου το βράδυ: Ρεμπέτικη βραδιά με το μουσικό σχήμα “Οι άγγελοι του Τσιτσάνη ” (Ελένη Νοταρίδου, Μαριάνα Βογιατζή, Ιωάννα Μανώλη) στο “cafe face” στην Κάτω Πλατεία της Δράκειας.

Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ

Θεατρική παράσταση από την ομάδα των νέων και παιδιών της Δράκειας που παρουσιάζουν 3 έργα (“Τα χρώματα”, “Ο πόλεμος των Ούφρων και των Τζούφρων”, “Στο ΑΤΜ που συναντιόμαστε”) με τα μεγαλύτερα παιδιά να γράφουν για ακόμη μια χρονιά το σενάριο στο τρίτο έργο σατυρίζοντας την καθημερινότητα!

Τρίτη 11 Αυγούστου το πρωί

Θεία λειτουργία στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα στην Δράκεια.

Μετά το πέρας αυτής μοιράζεται το παραδοσιακό ρεβυθόρυζο φτιαγμένο από γυναίκες της Δράκειας και ακολουθούν τραγούδια και χοροί από τους Θανάση Δραγάνη, Στράτο Μεγκέ, Ζήση εωργαλιό σε συνεργασία με την “”.

Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ.

Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την Δράκεια από τον Ζιαμπά Κώστα και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της ς ( Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς-Δράκειας, «Ο Άγιος Γεώργιος», Αθλητικός Όμιλος Κισσού «», Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η ΔΙΑΠΗ», Χοροί Μακεδονίας) και στη συνέχεια παραδοσιακό γλέντι με τους: Μαρίνα Μπαρούτα, Νίκο Κερασιώτη, Μούτο νσταντίνο και Λύτρα Αναστασία.

Καθ' όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει έκθεση με ελιάς και φωτογραφικό υλικό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση