Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Πετούν τις πλαστικές σακούλες στην Αλόννησο
Πετούν τις πλαστικές σακούλες στην Αλόννησο

Πετούν τις πλαστικές σακούλες στην Αλόννησο

Η μεγάλη προσπάθεια να γίνει η Αλόννησος το πρώτο ελεύθερο από πλαστική σακούλα νησί στην Ελλάδα ξεκινά από σήμερα 1η Δεκεμβρίου, με συντελεστή τον δήμο Αλοννήσου, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και την Mom, Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες», έχει στόχο να συμβάλει στην προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος της Αλοννήσου, ενός νησιού που φιλοξενεί τον πιο σημαντικό εναπομείναντα πληθυσμό της μεσογειακής φώκιας, Monachus monachus, αλλά και να αναδείξει περαιτέρω την Αλόννησο ως έναν προορισμό εναλλακτικού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα διανεμηθούν στα νοικοκυριά του νησιού 2.000 πάνινες, επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες από βαμβάκι και θα υλοποιηθούν δράσεις εκπαίδευσης μαθητών, βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, καθώς και εργαστήρια συμμετοχικών διαδικασιών με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κ. Χαλέβας: Τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη του Πηλίου το εμπόδιο για τουριστικά καταλύματα… - https://t.co/9WiqPxZATf -

  • Καθαρισμός παραλίας και Αναύρου από τον εθελοντή Αν. Κεχαγιά - https://t.co/IebL9uLrbb -

  • Επιτυχής η Γιορτή Αχλαδιού & άλλων Τοπικών Προϊόντων στο Βελεστίνο   - https://t.co/CieIXd7jJf -

"Αλιεύοντας" την είδηση