Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΤΕΕ ,Σύριζα και Μπουκώρος για Σκόπελο

ΤΕΕ ,Σύριζα και Μπουκώρος για Σκόπελο

Στη διάθεση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας –  Βορείων Σποράδων και του Δήμου Σκοπέλου, θέτει εθελοντές διπλωματούχους μηχανικούς το ΤΕΕ Μαγνησίας, αν αυτό χρειαστεί, για την καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν στο νησί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεομηνίας.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, απέστειλε επιστολή προς την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας & Β. Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, το Δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Χρήστο Βασιλούδη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Β. Σποράδων κ. Νίκο Πλωμαρίτη, γνωστοποιώντας τους ότι «το ΤΕΕ Μαγνησίας είναι πρόθυμο να συμβάλει, διαθέτοντας το ανθρώπινο δυναμικό του εθελοντικά για το έργο της καταγραφής των ζημιών που σημειώθηκαν στο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεομηνίας. Αναμένουμε από την πλευρά σας, να μας ενημερώσετε».

Όπως σημειώνει η κ. Καπούλα, το ΤΕΕ Μαγνησίας ήδη έχει συγκροτήσει ομάδα εθελοντών έμπειρων διπλωματούχων μηχανικών, που είναι έτοιμοι, αν αυτό απαιτηθεί, να συνδράμει στην καταγραφή των ζημιών στο νησί.

 

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Σκόπελο με Σπίρτζη και Τόσκα

 Στην Σκόπελο μετέβησαν εκτάκτως σήμερα το πρωί οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης , συνοδεύοντας τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, και τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, οι οποίοι αμέσως μετά την ορκωμοσία τους κατέφθασαν σήμερα στο νησί, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Σκόπελο στις 22.9.2015 προκαλώντας μεγάλες σε υποδομές και περιουσίες πολιτών. Μαζί με τον Δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Χρήστο Βασιλούδη, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας & Β. Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Β. Σποράδων, κ. Νίκο Πλωμαρίτη, και τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας περιόδευσαν στις πληγείσες περιοχές, και στη συνέχεια πήραν μέρος στη των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκε παρουσία πολιτών στο Δημαρχείο.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε  στην άμεση παρέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί και διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθεί με επιπλέον αξιωματικούς από την Θεσσαλία. Επιπλέον ενημέρωσε ότι καταφθάνει πλοίο της γραμμής με της ΜΟΜΑ (Μικτής Ομάδας Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) του Υπουργείου Εθνικής ς, με επικεφαλής τον Ταξίαρχο κ. Βλαχούλη. Επίσης, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Δήμο και την Περιφέρεια και ότι έχουν καταγραφεί 5 σημεία εντοπισμού ζημιών, το οδικό δίκτυο Αγνώντα που θα αντιμετωπιστεί άμεσα, η αντιπλημμυρική προστασία, το λιμάνι και το παρκινγκ του λιμανιού, το σύστημα βιολογικού καθαρισμού και το Κέντρο Υγείας, ενώ έχουν οριοθετηθεί οι εξής πληγείσες περιοχές: Χώρα Σκοπέλου, Αγνώντας, Λιμνονάρι, Πάνορμος και Νέο Κλήμα. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως οι θα είναι άμεσες παρακάμπτοντας την γραφειοκρατία, ώστε μια διαδικασία διάρκειας πολλών μηνών να ολοκληρωθεί το πολύ σε ένα μήνα, ενώ ενημέρωσε πως ήδη έχουν μεταβεί στο νησί 10 μηχανικοί, και αναμένονται και άλλοι μετά από επικοινωνία με το ΤΕΕ Μαγνησίας για να συνδράμουν στο έργο των ντόπιων εθελοντών μηχανικών. Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, ο Υπουργός εξήγησε ότι υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και τόνισε πως εμπλέκονται πολλά Υπουργεία, στα οποία θα υπάρξει συντονισμός προκειμένου να έρθουν κλιμάκια στο νησί, ενώ επισήμανε πως θα γίνουν προτάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να εξετάσουν την δυνατότητα διευκόλυνσης των επιχειρηματιών και οικογενειών του νησιού που επλήγησαν από την καταστροφική βροχόπτωση σχετικά με την τακτο skopelos1syriza3τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεών τους, όπως πληρωμή φόρων, δανείων κλπ.skopelos2

Αποζημιώσεις και διευκολύνσεις χωρίς

καθυστερήσεις στους πληγέντες της Σκοπέλου

 

Ζητά ο Βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας

Χρήστος Μπουκώρος

 

        Στη Σκόπελο βρέθηκε χτες, προκειμένου να δει από κοντά τους κατοίκους που επλήγησαν από την πρωτοφανή καταστροφή, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Ο βουλευτής συμμετείχε στην ευρεία που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χ. Σπίρτζη και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Τόσκα, βουλευτών Μαγνησίας, του Δημάρχου Σκοπέλου κ. Χ. Βασιλούδη, Δημοτικών Συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετά τη σύσκεψη ο βουλευτής Μαγνησίας επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πρωτοφανή καταστροφή και συνομίλησε με δεκάδες κατοίκους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες του νησιού. Όπως μετέφεραν οι τοπικοί φορείς στο βουλευτή, τουλάχιστον 200 είναι οι επιχειρήσεις στη χώρα της Σκοπέλου, στον Αγνώντα, στον Πάνορμο, στο Στάφυλο και στη Γλώσσα που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, ενώ περίπου ακόμα 300 μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νησιού έχουν υποστεί , που τις καθιστούν μη λειτουργικές. Επίσης, δεκάδες είναι και τα σπίτια που επλήγησαν.

Μετά την ενημέρωση που δέχτηκε από φορείς και κατοίκους, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος δήλωσε τα εξής: «Είναι θετικό ότι σήμερα βρέθηκαν στο νησί οι δύο Υπουργοί. Η καταγραφή των ζημιών και η ηθική συμπαράσταση των πολιτικών αρχών προς τους πληγέντες κατοίκους είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Διαπίστωσα τις καλές προθέσεις των αρμόδιων Υπουργών, όμως οι πληγέντες κάτοικοι του νησιού αναμένουν την ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών και κυρίως την αρωγή της πολιτείας προκειμένου να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους. Δεν είναι μόνο οι τεράστιες ζημιές αλλά και το γεγονός ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα όλοι αυτοί οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα στερηθούν οποιασδήποτε δυνατότητας εισοδήματος.

Υιοθετώ πλήρως τις προτάσεις των τοπικών φορέων, όπως διατυπώθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Είναι άμεση ανάγκη προκειμένου να επιβιώσουν όλοι οι επαγγελματίες αλλά και οι απλοί κάτοικοι του νησιού που επλήγησαν να δοθούν με γενναιοδωρία και χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις οι αποζημιώσεις που προβλέπονται και οι οποίες δεν επαρκούν για να επουλώσουν τα τραύματα που άφησε πίσω της η καταστροφή.

Επίσης, η πολιτεία πρέπει να παγώσει για ικανό χρονικό διάστημα, τουλάχιστον ενός έτους, τις οφειλές των πληγέντων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να παγώσει για ανάλογο χρονικό διάστημα τις τραπεζικές υποχρεώσεις όλων όσων επλήγησαν και να προωθήσει τη δυνατότητα δανειοδότησης τους χωρίς τόκους και άλλες επιβαρύνσεις για τρία έως τέσσερα χρόνια.

Όλα τα προηγούμενα είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία της Σκοπέλου και κυρίως να είναι έτοιμο και όχι πληγωμένο και ρημαγμένο το νησί στο ξεκίνημα της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Τέλος, απολύτως αναγκαία κρίνεται η παρέμβαση της πολιτείας για την πλήρη  αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού, οι οποίες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχονται  σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί ζωής στο νησί. Θα παρακολουθώ καθημερινά τις εξελίξεις και τις ενέργειες της Κυβέρνησης στο πλαίσιο του αντιπολιτευτικού μου ρόλου προκειμένου η Σκόπελος να ξαναγίνει το πανέμορφο νησί των Σποράδων που όλοι γνωρίζουμε», καταλήγει η δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μπουκώρου.   skopelos6skopelos3skopelos4

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση