Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΤΕΕ Μαγνησίας: “Παράταση αδήλωτων τετραγωνικών σε Δήμους που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανός”
ΤΕΕ Μαγνησίας: “Παράταση αδήλωτων τετραγωνικών σε Δήμους που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανός”

ΤΕΕ Μαγνησίας: “Παράταση αδήλωτων τετραγωνικών σε Δήμους που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανός”

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με την οποία ζητεί τη γνωστοποίηση της υπουργικής ς που αφορά στην παράταση αδήλωτων τετραγωνικών σε Δήμους που επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανός», απέστειλε η πρόεδρος της Δ.Ε. του    Νάνσυ Καπούλα.

Στην επιστολή της προέδρου του τοπικού τμήματος, που κοινοποιείται στον γενικό γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών  Χρήστο Τριαντόπουλο, αναφέρονται τα εξής: «Όπως ήδη έχει δημοσιοποιηθεί, με εντολή σας εκδόθηκαν οι αποφάσεις που αφορούν στις χρηματοδοτήσεις των περιοχών που έπληξε ο Μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» με το ποσό των 37 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα 37 εκατ. ευρώ αφορούν στο ποσό της ς που διατίθεται σε 20 Δήμους και τρεις Περιφέρειες της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών που προκλήθηκαν, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση κάθε νοικοκυριού, από αυτά που επλήγησαν.

Ανάμεσα στους 20 Δήμους που λαμβάνουν ποσά ς είναι ο Δήμος Αλμυρού (2.000.000 ευρώ) και ο (150.000 ευρώ).

Επίσης με απάντησή σας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, ανακοινώσατε την της προθεσμίας που αφορά στα «αδήλωτα τετραγωνικά», για τους 20 δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Η συγκεκριμένη διαδικασία, έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ωστόσο όπως πληροφορούμαστε οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει κάποιο επίσημο έγγραφο ς.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία τη γνωστοποίηση της υπουργικής σας ς, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες των πολιτών και χωρίς να καταλογίζονται πρόστιμα εκπρόθεσμων δηλώσεων των τετραγωνικών στο Δήμο Βόλου», καταλήγει η πρόεδρος Δ.Ε. του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση