Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΤΕΕ: Επαναλειτουργία του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2»
ΤΕΕ: Επαναλειτουργία του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2»

ΤΕΕ: Επαναλειτουργία του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2»

Στην ακύρωση της διαδικασίας και της επαναλειτουργίας της, με ισότιμους όρους για όλους, ζητεί το ΤΕΕ Μαγνησίας με επιστολή του, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας  Γιώργο Σταθάκη, για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2».

Στη επιστολή του, το τοπικό τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,  αναφέρει ότι η υπόθεση  που αφορά  την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πρέπει να διερευνηθεί αρμοδίως από την Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς πρόκειται για μία δημόσια διαδικασία που αφορά τους Έλληνες πολίτες.

 

Συγκεκριμένα στην διαμαρτυρία προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το  ΤΕΕ Μαγνησίας αναφέρει τα εξής:«Μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες όλων των συναδέλφων μας, σας γνωρίζουμε ότι έχουμε υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία με τις συνεχείς αναβολές έναρξης υποβολών αιτήσεων στην πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2».

Στο πρόγραμμα εντάσσονταν με σειρά προτεραιότητας και με μοναδικό κριτήριο το χρόνο υποβολής, είτε πολίτες, είτε ενδιαφερόμενοι – ωφελούμενοι μέσω του τεχνικού τους συμβούλου που είναι μηχανικός.

Το υπουργείο σας, εξέδιδε πάντα ετεροχρονισμένα ανακοινώσεις παρατάσεων, οι οποίες δεν είχαν εφαρμογή για το νέο πρόγραμμα . Όταν δε, η ηλεκτρονική εφαρμογή επιτέλους άνοιξε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου διαπιστώσαμε ότι ήταν αδύνατη η προσβασιμότητα στο σύστημα λόγω τεχνικών προβλημάτων, ευθύνης του αρμοδίου υπουργείου που το διαχειρίζεται.

Πριν ομαλοποιηθεί η λειτουργία του συστήματος και συγκεκριμένα την Τετάρτη 21 Μαρίου στις 12.30 μ.μ. εκδώσατε ανακοίνωση όπου αναφέρονταν ότι συμπληρώθηκε το ποσό της για τους δικαιούχους.

Ο συνολικός απολογισμός της λειτουργίας του συστήματος από το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2» είναι ελάχιστες ώρες -περίπου 8- και μάλιστα διακοπτόμενες, όπου μπορούσαν οι χρήστες αν έχουν πρόσβαση.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν σοβαρή παρατυπία σε σχέση με τη δυνατότητα που έπρεπε να έχει το σύνολο των χρηστών, ώστε να υποβληθούν με ίσους όρους για όλους, οι αιτήσεις ένταξης.

Συνεπώς, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2», καθώς είναι μια δημόσια διαδικασία, στην οποία έπρεπε όλοι να έχουν ισότιμη και ανεμπόδιστη και να κριθούν με τα πραγματικά κριτήρια που θέτει το πρόγραμμα.

Αντίθετα με τον τρόπο που διεξήχθη, είναι σαφώς απέναντι στις αρχές της ισοτιμίας, της ισονομίας και της χρηστής διοίκησης.

Κύριε υπουργέ, ζητούμε από μέρους σας, να προχωρήστε άμεσα στην ακύρωση της διαδικασίας και της επαναλειτουργίας της, με ισότιμους όρους για όλους.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η υπόθεση «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2», στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, πρέπει να διερευνηθεί αρμοδίως από την  Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς πρόκειται για μία δημόσια διαδικασία που αφορά τους Έλληνες πολίτες», καταλήγει η επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση