Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τεχνικά δελτία για την αποτίμηση ζημιών στη Μαγνησία
Τεχνικά δελτία για την αποτίμηση ζημιών  στη Μαγνησία

Τεχνικά δελτία για την αποτίμηση ζημιών στη Μαγνησία

Τεχνικά δελτία όπου θα καταγράφονται και θα αποτιμώνται οι ζημιές στις υποδομές των δήμων της ς που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα του περασμένου Σαββάτου θα ετοιμάσει τις επόμενες ημέρες η τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας ς και Σποράδων, ενώ αναμένεται και κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων για να κάνει των ζημιών.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην Βόλου η αντιπεριφερειάρχης που χθες είχε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή.

“Περιέγραψα στον υπουργό την κατάσταση και με φωτογραφικό υλικό και αποφασίσαμε να σταλούν σύντομα τεχνικά δελτία για την αποτίμηση των ζημιών. Επιπλέον το υπουργείο έχει στα χέρια του και τις αιτήσεις των δήμων να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ζημιές σε ορισμένες περιοχές είναι μεγάλες, κυρίως στο οδικό δίκτυο και δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με δικούς μας πόρους”, επισήμανε η κα Κολυνδρίνη. Επιπλέον εκτίμησε ότι ο ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στις υποσχέσεις του καθώς υπάρχει οικονομική στενότητα.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις της Σκοπέλου αυτές θα δοθούν σύντομα, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ενώ στις 31 Μαΐου δημοπρατούνται τα δύο μεγάλα έργα αποκατάστασης ζημιών στο νησί ύψους 1,790,000 ευρώ.

Το θέμα υποστελέχωσης υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας έθεσε στον Παν. Κουρουμπλή η κα Κολυνδρίνη και η λύση που δόθηκε από τον υπουργό είναι να γίνει μία νομοθετική ώστε και οι Περιφερειακές Ενότητες να μπορούν να προσλάβουν άτομα με , αλλά χωρίς όμως να παραχωρούνται οι ανάλογες πιστώσεις. “Αυτό όμως δεν μας λύνει το πρόβλημα, καθώς τα ποσά για τις αποζημιώσεις τους θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς από τους που δεν επαρκούν βέβαια” εξήγησε η κα. Κολυνδρίνη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση