Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Τεχνικά δελτία για την αποτίμηση ζημιών στη Μαγνησία
Τεχνικά δελτία για την αποτίμηση ζημιών  στη Μαγνησία

Τεχνικά δελτία για την αποτίμηση ζημιών στη Μαγνησία

Τεχνικά δελτία όπου θα καταγράφονται και θα αποτιμώνται οι στις υποδομές των δήμων της Μαγνησίας που υπέστησαν από την του περασμένου Σαββάτου θα ετοιμάσει τις επόμενες ημέρες η τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ αναμένεται και κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων για να κάνει αυτοψία των ζημιών.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην η αντιπεριφερειάρχης που χθες είχε συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή.

“Περιέγραψα στον υπουργό την κατάσταση και με φωτογραφικό υλικό και αποφασίσαμε να σταλούν σύντομα τεχνικά δελτία για την αποτίμηση των ζημιών. Επιπλέον το υπουργείο έχει στα χέρια του και τις των δήμων να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι σε ορισμένες περιοχές είναι μεγάλες, κυρίως στο και δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με δικούς μας πόρους”, επισήμανε η κα Κολυνδρίνη. Επιπλέον εκτίμησε ότι ο υπουργός ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στις υποσχέσεις του καθώς υπάρχει οικονομική στενότητα.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις της Σκοπέλου αυτές θα δοθούν σύντομα, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ενώ στις 31 Μαΐου δημοπρατούνται τα δύο μεγάλα έργα αποκατάστασης ζημιών στο νησί ύψους 1,790,000 ευρώ.

Το θέμα υποστελέχωσης υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας έθεσε στον Παν. Κουρουμπλή η κα Κολυνδρίνη και η λύση που δόθηκε από τον υπουργό είναι να γίνει μία νομοθετική ρύθμιση ώστε και οι Περιφερειακές Ενότητες να μπορούν να προσλάβουν άτομα με οκτάμηνες , αλλά χωρίς όμως να παραχωρούνται οι ανάλογες πιστώσεις. “Αυτό όμως δεν μας λύνει το πρόβλημα, καθώς τα ποσά για τις αποζημιώσεις τους θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς από τους ΚΑΠ που δεν επαρκούν βέβαια” εξήγησε η κα. Κολυνδρίνη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση