Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τεχνικά δελτία για την αποτίμηση ζημιών στη Μαγνησία
Τεχνικά δελτία για την αποτίμηση ζημιών  στη Μαγνησία

Τεχνικά δελτία για την αποτίμηση ζημιών στη Μαγνησία

Τεχνικά δελτία όπου θα καταγράφονται και θα αποτιμώνται οι ζημιές στις των δήμων της Μαγνησίας που υπέστησαν ζημιές από την πλημμύρα του περασμένου Σαββάτου θα ετοιμάσει τις επόμενες ημέρες η τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ αναμένεται και κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων για να κάνει αυτοψία των ζημιών.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη που χθες είχε συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή.

“Περιέγραψα στον υπουργό την κατάσταση και με φωτογραφικό υλικό και αποφασίσαμε να σταλούν σύντομα τεχνικά δελτία για την αποτίμηση των ζημιών. Επιπλέον το υπουργείο έχει στα χέρια του και τις αιτήσεις των δήμων να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ζημιές σε ορισμένες περιοχές είναι μεγάλες, κυρίως στο οδικό δίκτυο και δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με δικούς μας πόρους”, επισήμανε η κα Κολυνδρίνη. Επιπλέον εκτίμησε ότι ο υπουργός ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στις υποσχέσεις του καθώς υπάρχει οικονομική στενότητα.

Σε ότι αφορά τις για τις επιχειρήσεις της Σκοπέλου αυτές θα δοθούν σύντομα, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ενώ στις 31 Μαΐου δημοπρατούνται τα δύο μεγάλα έργα αποκατάστασης ζημιών στο νησί ύψους 1,790,000 ευρώ.

Το θέμα υποστελέχωσης υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας έθεσε στον Παν. Κουρουμπλή η κα Κολυνδρίνη και η λύση που δόθηκε από τον υπουργό είναι να γίνει μία νομοθετική ρύθμιση ώστε και οι Περιφερειακές Ενότητες να μπορούν να προσλάβουν άτομα με οκτάμηνες συμβάσεις, αλλά χωρίς όμως να παραχωρούνται οι ανάλογες πιστώσεις. “Αυτό όμως δεν μας λύνει το πρόβλημα, καθώς τα ποσά για τις τους θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς από τους ΚΑΠ που δεν επαρκούν βέβαια” εξήγησε η κα. Κολυνδρίνη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

  • Προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καλών Νερών-Πινακάτες (Άγιος Αθανάσιος) - https://t.co/Ewu8BwoRxD… -

"Αλιεύοντας" την είδηση