Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Βιολέττα Καντόλα: Τάδε έφη “Πινόκιο”
Βιολέττα Καντόλα: Τάδε έφη “Πινόκιο”

Βιολέττα Καντόλα: Τάδε έφη “Πινόκιο”

Σκληρή απάντηση έδωσε η αντιδήμαρχος καθαριότητας – πολιτικής προστασίας – ανακύκλωσης Βόλου , στην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Επιλογή Ευθύνης” Νατάσσα Οικονόμου, με αφορμή τα απορριμματοφόρα.

Χαρακτηριστικά η κα Καντόλα αναφέρει: ” Την “πολιτική της κατσαρίδας”, για να τη μάθει κανείς, πρέπει να συχνάζει σε υπονόμους, να ακολουθεί υπόγειες διαδρομές. Τέτοιες διαδρομές, που καμιά φορά φέρνουν κάποιους “από το παράθυρο” στο δημοτικό συμβούλιο και νομίζουν πια, ότι μπορούν να κάνουν και υποδείξεις.

Όσο λοιπόν προσπαθούν στην “ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ” να “πετάξουν” από πάνω τους τις πολιτικές τους ευθύνες για τα πεπραγμένα τους ή καλύτερα για την ανυπαρξία πεπραγμένων, τόσο εκείνες θα τους ακολουθούν και γι΄αυτό δεν τους φταίει κανείς. Για τα ΚΤΕΟ και τα ταξινόμησης μέχρι σήμερα δεν έχουν ψελλίσει ούτε λέξη και για τα οχήματα, που δεν τα κυκλοφορούσαν, αλλά δεν είχαν καταθέσει πινακίδες με αποτέλεσμα να πληρώνουν ασφάλειες (αλήθεια σε ποιούς;) τσιμουδιά. Για τις βάρκες (;), που επισκεύαζαν σε συνεργεία της πόλης, έχοντας μάλιστα αφήσει απλήρωτα τα τιμολόγια (πού είναι άραγε κι αυτές) ή για τα 2 οχήματα που είχαν “δωρίσει” εντελώς παράνομα σε ιδιώτη θα μας πουν τίποτε; Για τη γεφυροπλάστιγγα που “έβαζε μέσα” το Δήμο καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες ευρώ το χρόνο και εμείς την κλείσαμε μήπως; Όχι βέβαια. Η απάντησή τους είναι κάθε φορά, ότι παρέλαβα από τον πατέρα μου, που ακόμα στοιχειώνει ορισμένες “κατσαρίδες”. Δε θυμούνται όμως τίποτε για το φορτηγό ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ που είχε ΔΩΡΙΣΕΙ, από την προσωπική του περιουσία ο μου στο Δήμο τότε (2004) Αισωνίας και ακολούθως το πήρε ο Δήμος Βόλου και το πέταξε κι αυτό σε κάποιο αμαξοστάσιο.

Όταν λοιπόν αποφασίσουν να απαντήσουν στα ανωτέρω, ας μας πουν και πόσα οχήματα δώρισαν εκείνοι στο Δήμο, από την περιουσία τους, έστω και “σαράβαλα” σαν το ή το φορτηγό του Πειραιά, που ακόμα κάνει δρομολόγια από και προς το ΚΔΑΥ, έστω για ανταλλακτικά”.

Η ίδια υπεραμύνεται της πολιτικής του πατέρα της, πρώην δημάρχου Αισωνίας και πρώην αντιδημάρχου Βόλου Δημ. Καντόλα λέγοντας: “Ευτυχώς, λοιπόν ,που παρέλαβα από τον πατέρα μου, ο οποίος ξεκίνησε να τακτοποιεί όλες αυτές τις εκκρεμότητες, μαζί με δεκάδες άλλες, στις οποίες κατά καιρούς έχω αναφερθεί, με αποτέλεσμα σε λιγότερο από 1 έτος θητείας μου και στα λιγότερα από 2 χρόνια θητείας της δημοτικής αρχής, να έχει ο Δήμος ένα κεντρικό αμαξοστάσιο τακτοποιημένο και καθαρό (κι όχι το μπάχαλο που βρήκαμε), ακριβή και όχι πλασματική εικόνα για τα υπάρχοντα οχήματα , λειτουργούντα και μη, νόμιμα κυκλοφορούντα οχήματα σε όλη την πόλη (με τίμημα δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ωστόσο) και παραδοθείσες πινακίδες σε όσα δεν κυκλοφορούν, ούτως ώστε να απαλλαγούμε από τα έξοδα ασφάλισής τους και μια κλειστή πια ασύμφορη γεφυροπλάστιγγα. Και το σπουδαιότερο, με ιδέα και πρωτοβουλία του αιρετού Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, νέο, ασφαλές σύστημα προμήθειας καυσίμου με κάρτα σε όλα τα οχήματα, χρεωμένη σε συγκεκριμένο άτομο-οδηγό. Όσο για το , που κατηγορηματικά λένε, ότι ήταν αδύνατο να νομιμοποιηθεί, εξαιτίας της υπερκατασκευής και το εγκατέλειψαν στην τύχη του (αυτό μάλλον θα νόμιζαν και για το bobcat της Δ.Ε. Πορταριάς και τη σκούπα της Ν. Αγχιάλου, τα οποία κυκλοφορούσαν παράνομα και από θαύμα γλυτώσαμε τα και σήμερα έχουν τακτοποιηθεί) σε λίγες ημέρες θα δούμε, αν ήταν όντως αδύνατο ή αν εκείνοι αδιαφόρησαν. Και τότε θα τους ρωτήσουμε, αν με το του προστίμου (κάτω από 10.000 ευρώ, που εύχομαι να μας επιτραπεί να πληρώσουμε) θα μπορούσαν να αγοράσουν σήμερα ένα απολύτως λειτουργικό απορριμματοφόρο! Με την ευκολία όμως, που έβγαζαν “σαράβαλα” τα οχήματα, δεν είναι να απορεί κανείς. Ελπίζω, λοιπόν, να μη χρειαστεί να επανέλθω στο ζήτημα, άλλωστε την παραχώρηση του απορριμματοφόρου στο Δήμο Σκοπέλου την ψήφισε και ο εκπρόσωπος της “ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ” και η σχετική απόφαση ήταν ομόφωνη κι ας φωνασκούν εκ των υστέρων στον Τύπο, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ανεπάρκειά τους. Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα δε γίνεται.”

Επιλογή Ευθύνης: «Όποιος κάνει πολιτική με τη λάσπη βουλιάζει ο ίδιος στον βούρκο»

Η ανταπάντηση της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης” προς την αντιδήμαρχο έχει ως εξής:
«Αφού, όπως ήταν αναμενόμενο, στάθηκε αδύνατο να απαντήσει στα συγκεκριμένα θέματα που θέσαμε με την ανακοίνωσή μας, η αντιδήμαρχος κα. Καντόλα επανήλθε, μετά από τρεις ολόκληρες μέρες, αναμασώντας τις γνωστές χιλιοειπωμένες αθλιότητες, οι οποίες έχουν κατ’ επανάληψη απαντηθεί, μία προς μία, διανθισμένες αυτή τη φορά και με αρκετή κακόγουστου χιούμορ.

Κατανοούμε την αγωνιώδη προσπάθεια της κας. Καντόλα να αποδράσει από τη σημερινή, ζοφερή πραγματικότητα και από τα προβλήματα που καθημερινά συσσωρεύονται από τις πράξεις και παραλείψεις της ιδίας και συνολικά της δημοτικής αρχής. Σε αυτό το παιγνίδι του αποπροσανατολισμού, όμως, προφανώς και δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμπράξουμε. Περιοριζόμαστε, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε στην κα. αντιδήμαρχο ότι όποιος κάνει πολιτική με τη λάσπη, στο τέλος βουλιάζει ο ίδιος στον βούρκο. «Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου», θα πει φυσικά κάποιος …

Όσο για τις «αγαθοεργίες» του τελευταίου δημάρχου του Δήμου Αισωνίας και ήδη σε δημοτικού συμβούλου Βόλου, Δ. Καντόλα, δεν μένει παρά να τον ανακηρύξει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας σε «Μέγα Ευεργέτη» του Δήμου.

Άλλωστε, ένα ταμειακό ελλειμματάκι άφησε ο άνθρωπος φεύγοντας, μερικά χρέη, κάποια εικονικά τιμολόγια, την κληρονομιά ενός “υπερήφανου” αγώνα, για να «ξεχειλώσει» το σχέδιο πόλης του Διμηνίου, προκειμένου να ικανοποιηθούν επώνυμα ιδιοτελή συμφέροντα και σταματάμε εδώ.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση