Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναγκαία η σύσταση φορέα για τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου
Αναγκαία η σύσταση φορέα για τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Αναγκαία η σύσταση φορέα για τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Tη σύσταση ενός φορέα, με τη συμμετοχή επαγγελματιών και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις ( και Δήμοι) που θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου επισήμανε στην αποψινή εκδήλωση της ΒΕΜ η πρώην αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη.

Η ίδια εξήγησε ότι ο φορέας που θα συσταθεί να μην έχει οικονομικές επιβαρύνσεις, αλλά να έχει επαγγελματικό ρόλο, να δουλέψει με όρους ελεύθερης οικονομίας και να ασχοληθεί σοβαρά με το μάρκετινγκ και το τζμεντ.

«Το Αεροδρόμιο πρέπει να μείνει κρατικό όσον αφορά τις υποδομές, τα έξοδα και τους εργαζόμενους και οι τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν το μάρκετινγκ και το τζμεντ. Αυτό άλλωστε γίνεται σε όλα τα μικρά της Ευρώπης. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά όλοι οι επιχειρηματίες της περιοχής αν ενωθούν μπορούν να γίνουν κάτι μεγάλο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Αδαμάκη και πρόσθεσε ότι η επανεκκίνηση θα εκτιμηθεί από αεροπορικές εταιρίες.

Σύμφωνα με την κα Αδαμάκη το αεροδρόμιο θα μπορούσε να αναπτυχθεί προς τη Βόρεια Ευρώπη αλλά και προς την , αλλά- όπως είπε- ξεχάστηκε ο στρατηγικός ρόλος του , αφού το βάρος δόθηκε μόνο στον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της ΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας ανακοίνωσε ότι όλες οι Ομοσπονδίες σε επίπεδο ς είναι σε επαφή για να διοργανωθεί μια πανθεσσαλική συνάντηση παρουσία του περιφερειάρχη ς Κώστα Αγοραστό ώστε να γίνει μια πρώτη προσέγγιση για την λειτουργία του Αεροδρομίου.

Ο ίδιος είπε ότι όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί θα κοινοποιηθούν στον περιφερειάρχη, ενώ για την συμμετοχή της ΟΕΒΕΜ στον υπό σύσταση φορέα εξήγησε ότι θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και τα οικονομικά της Ομοσπονδίας που είναι περιορισμένα.

« Η θέση της Ομοσπονδίας είναι διαφορετική: θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και μόνο έτσι το αεροδρόμιο θα είχε πιο ανοικτό κύκλο και ενόψει του ΕΣΠΑ πιστεύω ότι μπορούμε να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση» επισήμανε ο κ. Πλαστάρας.

oevem1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση