Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναγκαία η σύσταση φορέα για τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου
Αναγκαία η σύσταση φορέα για τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Αναγκαία η σύσταση φορέα για τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Tη σύσταση ενός φορέα, με τη συμμετοχή επαγγελματιών και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις (Περιφέρεια και ) που θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου επισήμανε στην αποψινή της ΟΕΒΕΜ η πρώην αντινομάρχης Μαγνησίας Εύη Αδαμάκη.

Η ίδια εξήγησε ότι ο που θα συσταθεί να μην έχει οικονομικές επιβαρύνσεις, αλλά να έχει επαγγελματικό ρόλο, να δουλέψει με όρους ελεύθερης οικονομίας και να ασχοληθεί σοβαρά με το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ.

«Το Αεροδρόμιο πρέπει να μείνει κρατικό όσον αφορά τις , τα έξοδα και τους εργαζόμενους και οι τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ. Αυτό άλλωστε γίνεται σε όλα τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια της Ευρώπης. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά όλοι οι της περιοχής αν ενωθούν μπορούν να γίνουν κάτι μεγάλο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Αδαμάκη και πρόσθεσε ότι η επανεκκίνηση θα εκτιμηθεί από αεροπορικές εταιρίες.

Σύμφωνα με την κα Αδαμάκη το αεροδρόμιο θα μπορούσε να αναπτυχθεί προς τη Βόρεια Ευρώπη αλλά και προς την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά- όπως είπε- ξεχάστηκε ο στρατηγικός ρόλος του , αφού το βάρος δόθηκε μόνο στον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ ανακοίνωσε ότι όλες οι Ομοσπονδίες σε επίπεδο Θεσσαλίας είναι σε επαφή για να διοργανωθεί μια πανθεσσαλική συνάντηση παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ώστε να γίνει μια πρώτη προσέγγιση για την λειτουργία του Αεροδρομίου.

Ο ίδιος είπε ότι όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί θα κοινοποιηθούν στον περιφερειάρχη, ενώ για την συμμετοχή της ΟΕΒΕΜ στον υπό σύσταση φορέα εξήγησε ότι θα εξεταστούν όλα τα και τα οικονομικά της Ομοσπονδίας που είναι περιορισμένα.

« Η θέση της Ομοσπονδίας είναι διαφορετική: θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και μόνο έτσι το αεροδρόμιο θα είχε πιο ανοικτό κύκλο και ενόψει του ΕΣΠΑ πιστεύω ότι μπορούμε να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση» επισήμανε ο κ. Πλαστάρας.

oevem1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση