Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνέργεια όλων για να καταστεί η Μαγνησία γαστρονομικός προορισμός
Συνέργεια όλων για να καταστεί η Μαγνησία γαστρονομικός προορισμός

Συνέργεια όλων για να καταστεί η Μαγνησία γαστρονομικός προορισμός

για την ανάπτυξη του τοπικού γαστρονομικού χάρτη πραγματοποίησε  η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, στην Λέσχη Βόλου.

Τόσο ο βραβευμένος συγγραφέας, και κεντρικός ομιλητής, Γιώργος Πίττας (εμπνευστής του Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και ιδρυτής της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide) όσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων,  Γιώργος Ζαφείρης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση πως για να καταστεί ο Βόλος και το Πήλιο ένας προορισμός γαστρονομικός, απαιτείται η πολιτιστική αυτογνωσία και ωριμότητα όλων των εμπλεκομένων και κυρίως η αλληλεγγύη και συνέργεια όλων, επιχειρηματιών, παραγωγών, εμπόρων, ξενοδόχων και όλων των επαγγελμάτων που περιστρέφονται γύρω από την παραγωγή.

Ο κ. Πίττας, μέσω του συγγράματός του «Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί», ανακοίνωσε το μανιφέστο των γαστρονομικών κοινοτήτων που θα δημιουργηθούν , ώστε η Ελλάδα να γίνει ένα μεγάλο τραπέζι γνώσης, συνεργασίας και χαράς, και άρα πόλος έλξης για τους ξένους επισκέπτες.

Ο Γιώργος Ζαφείρης,  χαιρετίζοντας τα μέλη της Ένωσης και τους επίσημους προσκεκλημένους στην εκδήλωση,  ανέφερε ότι η Ένωση Ξενοδόχων συντάσσεται με το πρόγραμμα,  θεωρώντας πως ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί γαστρονομικά ένας τόπος είναι να κινητοποιηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι σφυρηλατώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης. «Το πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά, «είναι για όσους αγαπούν τη δουλειά, για όσους συνεργάζονται και πιστεύουν ότι το κοινό καλό είναι καλό όλων».

Αξίζει να σημειωθεί πως το τρίπτυχο Γαστρονομία-Πολιτισμός-Τουρισμός αποτελεί μια συνολική πρόταση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ώστε να γίνουμε όλοι μαζί οι καλύτεροι πρεσβευτές της τουριστικής μας ταυτότητας.

Eυχαριστούμε, για την άριστη συνεργασία μεταξύ μας, τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου αλλά και το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το αδύνατο.

Ευχαριστούμε τον  Γιώργο Πίττα, για τη συνεργασία σε αυτή την εκδήλωση, την Ελένη Καραϊσκου (Kritsa Gastronomy Hotel) για την ιδέα και την Αγγελική Βογδάνου για την αμέριστη βοήθειά της στην υλοποίηση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε  το εξαιρετικής ποιότητας Τυροκομείο «ΚΑΡΑΚΑΝΑΣ» και το εργαστήρι «ΣΤΡΑΚΑΣ» για τα εδέσματα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία τους, τον  Αναστάσιο Μπατζιάκα, αντιδήμαρχο τοπικής ανάπτυξης και τουρισμού, τον Απόστολο Ζαρκάδα-Βεργή, εκπρόσωπο του ΙΙΕΚ, την  Αγγελική Τομαρά, μέλος του Δ.Σ. ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και μέλος επιτροπής διαβούλευσης Δήμου Βόλου, τον Στέφανο Στεφάνου, πρόεδρο του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης, τον  Κωνσταντίνο Λεβέντη, ξενοδόχο και αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), την Γεωργία Ταμπάκη και τον  Γιώργο Παπαμακάριο από το τμήμα Τουρισμού Δήμου Βόλου, τον Αερολιμενάρχη Κωνσταντίνο Ευσταθίου και τον Νικόλαο Σαρούκο, προϊστάμενο τμήματος επιθεωρήσεων, ελέγχου και τουριστικής ανάπτυξης της ΠΥΤ Θεσσαλίας.

Την τίμησαν επίσης με την παρουσία τους πολλά μέλη και φίλοι της Ένωσης, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης, επιχειρηματίες της εστίασης και ντόπιοι παραγωγοί.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση