Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνεργασία με το εξωτερικό ανοίγει η Μαγνησία
Συνεργασία με το εξωτερικό ανοίγει η Μαγνησία

Συνεργασία με το εξωτερικό ανοίγει η Μαγνησία

Συνεργασία με το εξωτερικό άνοιξε η σημερινή πρωινή συνάντηση των ομογενών βουλευτών με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη και τους επιχειρηματίες εξαγωγικών εταιρειών της περιοχής.

Το «παρών» στην συνάντηση έδωσαν ο  Πέτρος Κατσαμπάνης από την Αυστραλία, ο  Γεράσιμος Σκλαβούνος από τον Καναδά, ο   Στέφανος Πάππας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Γιώργος Μιχαλάκης από τη Νότιο και ο  Σωτήρης Δελής από την Σουηδία.

Οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών εταιρειών της περιοχής και πιο συγκεκριμένα ο κ. Άρης από την Sdeng, o κ. Σωτήρης Μπαντάς από την εταιρεία Centaur, o κ. Αποστόλης Βολιώτης, εκπρόσωπος εξαγωγικής εταιρείας βιολογικού ελαιολάδου, η κ. Βίλλυ Λυχναρά από την εταιρεία ΛΥΧΝΑΡΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ Α.Ε. με ελαιών και ελαιόλαδου και ο κ. Νίκος Στάμος, από την εταιρεία ΣΤΑΜΟΣ Α.Ε. μίλησαν για την προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία χρόνια ώστε να μπορέσει να σταθεί η στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Για χείρα βοηθείας σε συνεργασίες με το εξωτερικό μίλησε ο της Παγκόσμιας Ένωσης Ελληνισμού κ. Πέτρος Κατσαμπάνης από την Αυστραλία, δίνοντας τα συγχαρητήρια της ομογένειας όπως είπε στους Έλληνες που πέρασαν τα δύσκολα και προωθούν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Εξάλλου, η συνάντηση είχε ως επίκεντρο το θέμα της μετανάστευσης «λαμπρών»-όπως ειπώθηκε- μυαλών, που φεύγουν στο εξωτερικό για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές εταιρείες να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Ένα ακόμη ζήτημα που εξετάστηκε στη συνάντηση είναι η παρουσία των εταιρειών σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Ο  κ. Κατσαμπάνης, σημείωσε: «Σαν Παγκόσμια Ένωση Ελληνισμού έχουμε βάλει αρκετούς στόχους. Η οικονομία ανασταίνεται από τον μικρομεσαίο τομέα και οι που δημιουργούνται είναι συνήθως τοπικές.

Με τη συνάντησή μας θα ανοίξουμε τον δρόμο να σας βοηθήσουμε όπου μπορούμε να προωθείτε τα προϊόντα σας για να δούμε την επάνοδο στην τοπική περιοχή και στην εύρεση περισσότερων εργασιών, κυρίως για τους νέους, ώστε να μην φεύγουν από την Ελλάδα, όπως έχουν φύγει 600.000 τα τελευταία πέντε χρόνια».

Ο κ. Μπασδάνης μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Φίλιππο Σαμαλέκο, αλλά και τον Πρόεδρο της ΕΑΕΝ του Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Σπαθή μίλησαν και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που γεννά η Μαγνησία, με το ενδιαφέρον των ομογενών να στρέφεται στην ΒΙΠΕ, αλλά και στις νέες τεχνολογίες.

"Αλιεύοντας" την είδηση