Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για την απόλυση του προέδρου του συλλόγου
Συνεδριάζει  το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για την απόλυση του προέδρου του συλλόγου

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για την απόλυση του προέδρου του συλλόγου

Συνεδριάζει στις 16-6-2016, στις 12 το μεσημέρι το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, με σκοπό την απόλυση του προέδρου του συλλόγου και εκπρόσωπου των εργαζόμενων στο ΔΣ της επιχείρησης, Δημήτρη Κουτσιφέλη.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος “πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας απολύτως παράνομης και αντιδημοκρατικής διαδικασίας, με σκοπό να καμφθεί η συνδικαλιστική εκπροσώπηση και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και η Διοίκηση «απελευθερωμένη» να συνεχίσει τις εκτός νομιμότητας ενέργειες και αποφάσεις της, που στο τέλος φορτώνονται στις πλάτες των πολιτών και να προχωρήσει ανενόχλητη στα σχέδια εκχώρησης δραστηριοτήτων της επιχείρησης σε ιδιώτες.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αλυσίδα αντιδημοκρατικών και αυθαίρετων ενεργειών, κομμάτι των οποίων είναι και οι απολύτως παράνομες αντικαταστάσεις των στελεχών της επιχείρησης, από τις θέσεις ευθύνης που είχαν.

Η πρακτική του «εμείς αποφασίζουμε και εμείς διοικούμε», χωρίς αναφορά στη νομιμότητα, είναι σε πλήρη εξέλιξη, σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και των ουσιαστικών αφεντικών της που είναι οι δημότες του Δήμου Βόλου.

Έτσι, αποφάσισαν:

Να πληρώσει η ΔΕΥΑΜΒ τα ενοίκια στον , παρά το γεγονός ότι ο Δήμος χρωστάει στην ΔΕΥΑΜΒ, περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ και παρά την ενημέρωσή τους ότι το νομο για τους ΟΤΑ, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπει τρόπους συμψηφισμού οφειλών., υποχρεώνοντας την ΔΕΥΑΜΒ σε ζημία 200.000 €

Ακύρωσαν τον διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό και την του υ διάθεσης του βιολογικού, υποχρεώνοντας την ΔΕΥΑΜΒ, σε ζημία μέχρι σήμερα πάνω από 300.000 €.

Παραβιάζουν τις αποφάσεις του ΔΣ που οι ίδιοι παίρνουν. Έτσι Δεν απέστειλαν αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για παράταση των συμβάσεων των 8μηνιτών, όπως είχε αποφασιστεί στις 11-3-2016, εξαπατώντας μάλιστα τους εργαζόμενους ότι «κάνουν ενέργειες».

Παρανομούν και δεν υλοποιούν την τελεσίδικη του εφετείου για την μισθοδοσία των εργαζόμενων, ακολουθώντας μια παρελκυστική τακτική συζητήσεων που δεν γίνονται και έφθασαν σήμερα (15.6.2016), να απαιτήσουν την μη συμμετοχή του προέδρου του σωματείου στη καθορισμένη , έχοντας προφανώς την απόλυσή του προαποφασισμένη.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, βρίσκονται ενωμένοι στο πλευρό του προέδρου του σωματείου, του οποίου επιχειρείται η απόλυση,

  • χωρίς να του γίνει γνωστό το κατηγορητήριο,
  • χωρίς να του χορηγηθούν τα έγγραφα της πειθαρχικής υπόθεσης,

  • χωρίς να του επιτρέψουν να απολογηθεί και χωρίς σεβασμό στην συνδικαλιστική , παρ΄ότι η της τριμερούς (στην οποία δεν προσήλθαν) είναι σαφής και αναφέρει: «Παρά ταύτα, επί της ουσίας της διαφοράς και σύμφωνα με όσα ετέθησαν υπόψιν της Υπηρεσίας, το Υπουργείο καλεί την εταιρία να μην προχωρήσει στην απόλυση του Προέδρου του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, αλλά να προσφύγει στην ς των συνδικαλιστικών στελεχών του αρ. 15 του Ν.1264/1982.»

Δηλώνουμε, ότι οι αντιδημοκρατικές και βλαπτικές για την ΔΕΥΑΜΒ και τους δημότες ενέργειες της Διοίκησης, δεν θα περάσουν και ότι
ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, δεν θα επιτρέψει την αντιδημοκρατική και εκτός νομιμότητας πρακτική, με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο.”

"Αλιεύοντας" την είδηση