Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ ενόψει κακοκαιρίας
Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ ενόψει κακοκαιρίας

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ ενόψει κακοκαιρίας

Εν αναμονή εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το επόμενο διήμερο, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Δευτέρα 10-01-2022, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη και παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή μας κατά τις επόμενες ημέρες.

Αρχικά η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων  ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο κάθε ένας τις αρμοδιότητες του και την περιοχή ευθύνης του, ώστε να υπάρχει άμεση και έγκαιρη παρέμβαση οπουδήποτε και αν χρειασθεί. Αναφέρθηκε στην ένταση με την οποία εκδηλώνονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας τα καιρικά φαινόμενα και συνέστησε σε όλους να επιδείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και προσοχή φέρνοντας ως παράδειγμα τα έντονα φαινόμενα του Οκτωβρίου σε περιοχές των Δήμων Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου.

Ζήτησε να καταθέσουν όλοι οι Δήμοι τα λεγόμενα επιχειρησιακά σχέδια και να υπάρχουν οι απαραίτητες προμήθειες άλατος.

Η αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την ανάγκη περιπολιών από την Αστυνομία και την διακοπή της κυκλοφορίας όπου χρειασθεί και αν αυτό απαιτηθεί είτε σε ρέματα, χειμάρρους ή εκβολές ρεμάτων, είτε σε πολύ επικίνδυνα σημεία όπου παρατηρείται ολισθηρότητα λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

Επιπλέον οι Δήμοι με τα έργων που διαθέτουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Παράλληλα οι Δήμοι να προβούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα επερχόμενα φαινόμενα και τις σχετικές συστάσεις της Γ.Γ. Πολ. Προστασίας και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε επίσης ότι, σε ότι αφορά την έχει ήδη προβεί σε καθαρισμό του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕΜΣ, αποψίλωση δέντρων, καθαρισμό ρείθρων, προκειμένου να αποφευχθεί το σπάσιμο κλαδιών και το ενδεχόμενο να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και παράλληλα στις διαδικασίες εργολαβίας αποχιονισμού και προμήθειας άλατος. Μετά από την έκτακτη σημερινή σύσκεψη με την αρμόδια Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕΜΣ, καθορίσαμε τον σχεδιασμό του αποχιονισμού με τις θέσεις όπου θα βρίσκονται τα μηχανήματα έργου και οι αποθήκες εφοδιασμού άλατος.

Η διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Επιπλέον, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων απέστειλε έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προκειμένου να διευθετηθεί η στάθμευση οχημάτων εντός οικισμών (Πορταριά, Μακρινίτσα, Άγιος Γεώργιος, Πινακάτες, Μηλιές) που διέρχονται οι εθνικές και επαρχιακές οδοί γα να διευκολυνθεί το έργο των μηχανημάτων

Τέλος, πραγματοποιήθηκε έγγραφη ενημέρωση σε όλους τους φορείς, στους και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω των επερχόμενου χιονιά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση