Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνεδρίασε το Συντονιστικό Συμβούλιο Προστασίας Κακοποιημένων – Παραμελημένων Ατόμων
Συνεδρίασε το Συντονιστικό Συμβούλιο Προστασίας Κακοποιημένων – Παραμελημένων Ατόμων

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Συμβούλιο Προστασίας Κακοποιημένων – Παραμελημένων Ατόμων

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Συμβούλιο Προστασίας Κακοποιημένων – Παραμελημένων Ατόμων (Κα.Πα), που λειτουργεί στο πλαίσιο της . Το Συμβούλιο Κα.Πα. εντάσσεται ως ανεξάρτητη και αυτόνομη Επιτροπή στις δραστηριότητες της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού ς Θεσσαλίας (), η οποία έχει την διοικητική και οικονομική διαχείριση αυτού.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κ. Χαλέβας το συντονιστικό συμβούλιο Κα.Πα. βρίσκεται σε καθημερινή με τους που συμμετέχουν στο συμβούλιο. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και οικονομικής ύφεσης που υφίστανται οι οικογένειες τα περιστατικά οικογενειακής βίας αυξάνονται με αποτέλεσμα η ύπαρξη του Συμβουλίου Κα.Πα. να γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους δήμους της Μαγνησίας να συμμετέχουν και αυτοί στο έργο του Κα.Πα. ενώ ήδη ο Ρήγα Φεραίου έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του. Με τη διεύρυνση του συμβουλίου Κα.Πα. θα υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση και καταγραφή των περιστατικών βίας στην περιοχή μας.

Προτεραιότητα δίνεται στην καταγραφή φορέων ώστε να αποτελέσουν προστιθέμενη αξία στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας. Ο κ. Χαλέβας καλεί τους που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση προβλημάτων οικογενειακής βίας να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλέφωνο της ΕΚΠΟΛ 2421052512. Μετά από αυτό θα οργανωθεί συνάντηση του συμβουλίου Κα.Πα. με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στο πλαίσιο της δικτύωσης και συνς του Συντονιστικού Συμβουλίου Κα.Πα.

Ο κ. Χαλέβας ανέφερε ότι θα γίνει ενημέρωση των γυναικείων συλλόγων, το Κα.Πα. θα είναι παρών στις αναγνωρισμένες ημέρες κατά της βίας των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου και των δικαιωμάτων της γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Επίσης, μέσω της ΙΜΔ και του εκπροσώπου της στο συμβούλιο π. Σεβαστιανού θα μοιραστεί έντυπο υλικό την ημέρα της γιορτής της Υπαπαντής του Χριστού. Ακόμη μέσω των Διευθύνσεων της Εκπαίδευσης θα γίνει πρόσκληση σε ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά στην προβολή του Κα.Πα. θα χρησιμοποιηθεί εγκεκριμένο τηλεοπτικό υλικό από το ΕΣΡ και θα προβάλλεται τις παραπάνω ημέρες. Επίσης θα οργανωθεί ιστολόγιο στο διαδίκτυο, που θα επικαιροποιείται με σχετικά άρθρα, εκπρόσωποι του συμβουλίου Κα.Πα. θα δίνουν συνεντεύξεις ή θα μετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές σχετικά με την κακοποίηση. Ακόμη θα εκδοθεί αφίσα και έντυπο υλικό εφόσον υπάρξει από την Περιφέρεια στην ΕΚΠΟΛ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση