Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της ΠΕΜΣ
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της ΠΕΜΣ

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της ΠΕΜΣ

Συνεχίζονται οι της ς ς στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης ς Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την προκήρυξη ανοιχτής ηλεκτρονικής διαδικασίας δύο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 340.000,00€. Πρόκειται για τα έργα, «Καθαρισμός ερεισμάτων – κοπή χόρτων (χρήση 2018)», προϋπολογισμού 200.000,00€ και «Διαγράμμιση οδικού δικτύου Π.Ε. και Σποράδων (χρήση 2018)», προϋπολογισμού 140.000,00€ τα οποία χρηματοδοτούνται από πιστώσεις της ς Θεσσαλίας.

Οι εργασίες είναι ο καθαρισμός από την βλάστηση (αποψίλωση, κλάδεμα), που βρίσκεται στις τάφρους, τα πρανή και τα ερείσματα των οδών, η συλλογή των προϊόντων καθαρισμού. Επίσης θα καθαριστούν οι διαχωριστικές νησίδες, τα ερείσματα οδικών αξόνων και τα πρανή από την αυτοφυή βλάστηση και όλων των σκουπιδιών.

Όσον αφορά στο της διαγράμμισης, θα διαγραμμιστούν 200 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ θα γίνουν όπου κρίνεται απαραίτητο και πεζοδιαβάσεις πλησίον οικισμών και σχολείων.

Χρήσιμα έργα για την ασφαλή των ανθρώπινων κοινοτήτων, τα χαρακτήρισε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων , σημειώνοντας την καθημερινή δουλειά που γίνεται από τις Υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών. «Με τα δύο αυτά έργα, προβλέπεται να καθαριστεί και να κοπεί όποιο φυσικό εμπόδιο έχει αναπτυχθεί, ή τοποθετηθεί, σε ερείσματα και σε τάφρους, εκατέρωθεν αλλά και σε νησίδες του οδικού δικτύου της Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και με τη διαγράμμιση και τις πεζοδιαβάσεις παρέχουμε πλήρη ασφάλεια σε διερχόμενους οδηγούς και πεζούς που είναι και το πρώτο μέλημά μας».

"Αλιεύοντας" την είδηση