Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων
Συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων

Συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων

Την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών του Νομού, συνεχίζει καθημερινά η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, με τις καθαρισμού ρεμάτων. Ενόψει χειμώνα και των δύσκολων καιρικών συνθηκών, η Περιφερειακή Ενότητα προχωρά και ολοκληρώνει τον καθαρισμό ρεμάτων και εκτός των διοικητικών ορίων και των αρμοδιοτήτων της, προς όφελος των πολιτών, προκειμένου να υπάρχει απορροή υδάτων και να μην παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι στην περιοχή των Νέων Παγασών και συγκεκριμένα στο , ολοκληρώθηκαν, με το συγκεκριμένο σημείο να έχει καθαριστεί από την πυκνή βλάστηση των καλαμιών στην κοίτη και τις όχθες του, κατά μήκος από την Γέφυρα έως τις εκβολές του Παγασητικού.

Σκοπός των εργασιών η αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών του Νομού, ούτως ώστε σε ακραία να προστατευθούν κάτοικοι και περιουσίες, αλλά και να μην προκληθούν ατυχήματα σε περιπτώσεις που ρέματα και χείμαρροι βρίσκονται πλησίον δρόμων.

Σε σχετικές της δηλώσεις η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να θωρακίσουμε περιοχές του Νομού μας από τις ενδεχομένως έντονες του χειμώνα και σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Με τις κατευθύνσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έγκαιρα έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες καθαρισμού για να προστατεύσουμε από πλημμυρικά φαινόμενα, περιοχές, κατοίκους και περιουσίες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων προς όφελος των πολιτών παρεμβαίνει σε καθαρισμούς ρεμάτων και χειμάρρων και εκτός των διοικητικών ορίων της, με ίδια μέσα παρά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το Νόμο 4412 που δεν μας επιτρέπει μέχρι οριστικοποίησή του να δημοπρατήσουμε και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων σημαντικών για την περιοχή μας, μεταξύ αυτών και στον καθαρισμό υδατορεμάτων, για τον οποίο εκκρεμούν σχετικές .

Μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων σε Ξηριά και Κραυσίδωνα, προϋπολογισμού 11.071.281,33€ και 1.103.717,74€ αντίστοιχα, συνεχίζουμε σθεναρά, επισημαίνοντας τα προβλήματα χωρίς στρουθοκαμηλισμούς και εξωραϊσμούς και όντας αποτελεσματικοί όπως έχουμε αποδείξει».

aligarorema1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση