Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνδιοργάνωση Φθινοπωρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στη Μαγνησία
Συνδιοργάνωση Φθινοπωρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στη Μαγνησία

Συνδιοργάνωση Φθινοπωρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στη Μαγνησία

Η Θεσσαλίας – Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων συνδιοργανώνει, σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, διημερίδα με θέμα «Ολοκληρωμένη και ανάπτυξη ορεινών παραδοσιακών οικισμών. Η αναπτυξιακή διάσταση – Η αποκατάσταση παραδοσιακών κατασκευών», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων εκδηλώσεων με την επωνυμία «Ανοιχτό Χωριό 2019 – Open Village», (δεύτερη περίοδος εκδηλώσεων 6-8/09/2019 αφιερωμένη στην ) που πραγματοποιείται στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στον Πηλίου.

Το «Ανοιχτό Χωριό-Open Village» είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017 από κατοίκους, τοπικούς φορείς και φίλους του παραδοσιακού χωριού του Πηλίου Άγιος Λαυρέντιος, με εθνική εμβέλεια, καθώς οι επισκέπτες που το παρακολουθούν και συμμετέχουν προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ύστερα από την επιτυχία που σημείωσε τις δύο προηγούμενες χρονιές συνεχίζεται και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην τοπική ανάπτυξη, αξιοποιώντας τους τοπικούς πολιτιστικούς, φυσικού και τουριστικούς πόρους της ευρύτερης περιοχής.

Από το σύνολο των εκδηλώσεων ξεχωρίζει η διοργάνωση ξεναγήσεων σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια του χωριού από τους ενοίκους τους και εθελοντές, προσφέροντας ένα πανόραμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που παρουσιάζει από το απλό λαϊκό σπίτι έως το πλούσιο αρχοντικό, εκκλησιές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις και επιπλέον το δημόσιο χώρο και το φυσικό . Η διοργάνωση υποστηρίζεται από ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, βιντεοπαρουσιάσεις, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα για το φυσικό και την , , γαστρονομία κ.ά.

Η φετινή διοργάνωση καλύπτει δύο περιόδους εκδηλώσεων. Η πρώτη ήταν αφιερωμένη στα βότανα και τα φαρμακευτικά φυτά του Πηλίου η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διάστημα 13-14 Ιουλίου και η δεύτερη είναι αφιερωμένη στην Πολιτιστική Κληρονομιά και πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διάστημα 6-8 Σεπτεμβρίου 2019.

Στη συνδιοργάνωση μετέχουν η Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου του Δήμου , ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου και η HeritageLab.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, έχουν δε την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, ΕΛΓΟ-, της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου, της και Αλμυρού, του ΤΕΕ Μαγνησίας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Βελεστίνο

Επίσης με πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» της κωμόπολης του Βελεστίνου, πρόκειται να συνδιοργανωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Βελεστίνο μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού των «ΓΕΝΝΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ», καθώς οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές συνοδεύονται κατά κανόνα από τη διοργάνωση λαϊκών πανηγυριών, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά ενός τόπου.

Η εκδήλωση η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο  Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών & Ποντίων Βελεστίνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Αθανασίου Βελεστίνου με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων.

Η εν λόγω εκδήλωση εκτός από την ποιοτική ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, προάγει τα πνευματικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα και συμβάλλει στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

  • Διαδικτυακό σεμινάριο για την ανάπτυξη αερογραμμών στον τουρισμό #ανάπτυξηαερογραμμών - https://t.co/MSikIUJkdH -

"Αλιεύοντας" την είδηση