Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών με γυναικείους συνεταιρισμούς Μαγνησίας
Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών με γυναικείους συνεταιρισμούς Μαγνησίας

Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών με γυναικείους συνεταιρισμούς Μαγνησίας

 

Συνάντηση με εκπροσώπους γυνικείων συνετιρισμών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μαγνησίας  είχε η Μ.Χρυσοβελώνη στις 20/1, στον Βόλο, κατά την οποία αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς  για θέματα που απασχολούν γυναικείους αγροτικούς και αγροτουριστικούς  συνεταιρισμούς , εγκαινιάζοντας τον κύκλο αυτού του είδους των  συναντήσεων από την πόλη του Βόλου.

Η υφ  τόνισε ότι στόχος της είναι να  ακούσει  και να καταγράψει  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι εργαζόμενες στους  γυναικείους συνεταιρισμούς και να βοηθήσει προωθώντας τα αιτήματα στα αντίστοιχα Υπουργεία. Επίσης, συμπλήρωσε ότι γνωρίζει τα «δυνατά» τους σημεία: την υψηλή ποιότητα των προϊόντων, τη διατήρηση της ς με παραγωγή τοπικών προϊόντων, τη παραδοσιακών συνταγών και τοπικών ιδιαιτεροτήτων, αλλά και την προσφορά ανταγωνιστικών τουριστικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ότι αναγνωρίζει  τα προβλήματα των συνεταιρισμών, όπως για παράδειγμα το υψηλό κόστος παραγωγής ή  τον μικρό κύκλο εργασιών που αποδίδει ελάχιστο εισόδημα στα μέλη καθιστώντας αδύνατες τις  όποιες επενδυτικές  πρωτοβουλίες.

Με την ευκαιρία της συνάντησης , οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών ενημέρωσαν την υφυπουργό  ότι τα κυριότερα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συνεταιρισμοί είναι η υψηλή φορολόγηση στο 24%, φορολόγηση άκρως απαγορευτική για οποιαδήποτε αναπτυξιακή δραστηριότητα. Επίσης, τόνισαν ότι,  παρόλο που καταργήθηκε ο επιτηδεύματος, απαραίτητη κρίνεται η καθιέρωση ενός μόνιμου φορολογικού κωδικού, ώστε να φαίνεται το εισόδημά τους ως και ταυτόχρονα η χρήση μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ. Επιπλέον, ζήτησαν  από την υφυπουργό την συμβολή της, ώστε να υπάρχει – εκπαίδευση των μελών και παράλληλα, αξιοκρατική  κατανομή προγραμμάτων από το υπουργείο Εργασίας και το ΕΣΠΑ .

Ειδικότερα, ζητούν την παραχώρηση χώρων σε καίρια σημεία τουριστικής προσέλευσης επισκεπτών, όπως το λιμάνι και το αεροδρόμιο, ώστε οι επισκέπτες να ενημερώνονται για τη δουλειά τους.

Η υφυπουργός δεσμεύτηκε για την επίλυση των άμεσων αναγκών και  ότι άμεσα θα προγραμματιστεί επόμενη συνάντηση  δρομολογώντας την των αιτημάτων τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση