Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση Ένωσης ξενοδόχων και επαγγελματιών πληγέντων Σκοπέλου με υπουργούς
Συνάντηση Ένωσης ξενοδόχων και επαγγελματιών πληγέντων Σκοπέλου με υπουργούς

Συνάντηση Ένωσης ξενοδόχων και επαγγελματιών πληγέντων Σκοπέλου με υπουργούς

Την Τρίτη 26 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, Γιώργου Ζαφείρη, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, την υφυπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, Μαρίνα , τον δήμαρχο Σκοπέλου, Χρήστο Βασιλούδη, την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου,Μαίρη Διαμάντη και εκπροσώπων του Δ.Σ. του Συλλόγου Πληγέντων Επαγγελματιών Σκοπέλου με τον νομικό τους σύμβουλο,Χρήστο Γούσιο.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν την «κατάσχεση εις χείρας τρίτων», τον ΟΑΕΕ, την ΚΥΑ Αιγιαλού, τα Τερματικά Αποδοχής Καρτών καθώς και φορολογικές ρυθμίσεις-ελαφρύνσεις των πληγεισών επιχειρήσεων του Δήμου Σκοπέλου.

Αναφορικά με το υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και αφορά το βασικό ζήτημα της «κατάσχεσης εις χείρας τρίτων», ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο εξετάζει τα θέματα, με τη δημιουργία ειδικού επιχειρηματικού τραπεζικού λογαριασμού, μέσω του οποίου οι θα μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και τους ιδιώτες και εν γένει οργανισμούς κοινής ωφέλειας, καθώς επίσης και τους εργαζόμενους, με προτεραιότητα στις τρέχουσες και κατόπιν στις παλαιότερες.

Σε αυτό το σημείο και μόνο, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κατέθεσε τις ενστάσεις της. Συγκεκριμένα, η διαφωνία υπήρξε στην αμεσότητα του εγχειρήματος καθώς και στην παντελή έλλειψη δυνατότητας ο επιχειρηματίας να επιλέγει ο ίδιος την προτεραιότητα πληρωμής του κάθε φορέα. Επιπλέον, πέρα από τις πληρωμές ασφαλιστικών και μη ιδρυμάτων, πρέπει να προβλεφθεί και η διαβίωση του κάθε επιχειρηματία.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε στον ΟΑΕΕ. Η άποψη του αναπληρωτή υπουργού είναι ότι η δημιουργία ενός οργανισμού σαν το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για την όλων των εν γένει οφειλών προς το Δημόσιο, θα ήταν ιδανική.

Στο πολύπαθο θέμα των αιγιαλών, ο κος. Αλεξιάδης δήλωσε ότι υπάρχει πρόθεση το θέμα να διευθετηθεί οριστικά. Αντίστοιχα η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας δήλωσε ότι τα θέματα αυτά θα πρέπει να ρυθμισούν το συντομότερο δυνατόν καθώς τίθεται θέμα λειτουργίας ακόμη και για τις μέχρι τώρα «υγιείς» επιχειρήσεις.

Όσον αφορά στα τερματικά μηχανήματα , τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, δεν διευκρινίστηκε αν θα είναι ακατάσχετος για στο ΙΚΑ κ.τ.λ.

Μετά από συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό υπήρξε σύγκλιση απόψεων για διευθέτηση των καίριων ζητημάτων σε ευνοϊκή κατεύθυνση τόσο για το Ελληνικό Δημόσιο όσο και για τους της περιοχής του Δήμου Σκοπέλου.

Από την πλευρά της η υφυπουργός, Μαρίνα , επεσήμανε στον Υπουργό την ανάγκη ικανοποίησης των ως άνω αιτημάτων δεδομένου ότι αυτά αποτελούν ζητήματα υψίστης σημασίας τόσο για τους πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου αλλά και γενικότερα για τον τουριστικό κλάδο στην περιοχή της Μαγνησίας.

Οι Ενώσεις Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και Σκοπέλου, καθώς επίσης και το Μαγνησίας, το οποίο ήταν παρών στη συνάντηση με εκπρόσωπο τον αντιπρόεδρο της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητήριου Μαγνησίας και προέδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση τους στον Δήμαρχο και στους πληγέντες του νησιού.

Την ίδια μέρα οι ίδιοι , πραγματοποίησαν συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκειμένου να επισπευθεί η ΚΥΑ για την αποζημίωση των πληγέντων, διότι έχει καθυστερήσει. Το Μαγνησίας ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο νησί της Σκοπέλου καθώς η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση