Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με αγγειοπλάστες -κεραμίστες και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων & ξενώνων
Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με αγγειοπλάστες -κεραμίστες και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων & ξενώνων

Συνάντηση ΟΕΒΕΜ με αγγειοπλάστες -κεραμίστες και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων & ξενώνων

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) σε συνέχεια των συναντήσεων με τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της, πραγματοποίησε δύο ακόμα συσκέψεις την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 στα γραφεία της.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Λαλίτσας, η γεν. γραμματέας Δωροθέα Καναβιτσά, ο αναπλ. γεν. γραμματέας Νικόλαος Πλουμιστός, ο ταμίας Ιωάννης Φόβος, ο έφορος Αθανάσιος Μόσχος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και του Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης.

Η πρώτη σύσκεψη έγινε με τον Σύλλογο Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Ν.Μαγνησίας, με αρχή της συζήτησης την κατάθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο κλάδος αυτός κατά κύριο λόγο μπορεί να χαρακτηριστεί τουριστικός, αν υπολογισθεί πως το 90% των πωλήσεων στηρίζεται στην τουριστική πώληση.

Οι επαγγελματίες αγγειοπλάστες κεραμίστες είχαν ήδη συμμετάσχει στις εκθέσεις όπως κάθε χρόνο, με αρκετά μεγάλο κόστος, το οποίο όμως στοχεύει στην εξισορρόπηση με τις παραγγελίες που γίνονται σε αυτές τι εκθέσεις.

Δυστυχώς, οι παραγγελίες ακυρώθηκαν, το Πάσχα «χάθηκε», όπως φαίνεται και το καλοκαίρι «χάνεται», συνεπώς η ζημιά τους αγγίζει το 80%, καθώς έχουν και το φόβο για τις εξελίξεις της χειμερινής περιόδου και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Η πρόταση που έγινε από την ΟΕΒΕΜ είναι η δημιουργία cluster, δηλαδή η συνεργασία των επαγγελματιών μελών μεταξύ τους αλλά και με άλλους φορείς, ακόμα και η συστέγασή τους.

Η δημιουργία ενός χώρου εκθετηρίου, όπου θα δώσει την ευκαιρία σε άλλους επαγγελματίες να έρθουν και να συμμετάσχουν σε εκθέσεις στο δικό μας Νομό.

Μία ακόμα δυνατότητα είναι η εγγραφή των επιχειρήσεων σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπου οι ίδιοι επαγγελματίες για να αναγνωρισθούν και να ανέλθουν θα πρέπει να διαθέτουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις, προδιαγραφές αλλά και να παραδίδουν εγκαίρως τα προϊόντα τους. Ανανεώθηκε το ραντεβού για συνάντηση με εξειδικευμένο επαγγελματία σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Παρόντες από το Σύλλογο Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Ν.Μαγνησίας ήταν ο πρόεδρος Γεώργιος Γκάλιος, ο αντιπρόεδρος Στέργιος Γουδίνης, ο γεν. γραμματέας Χρήστος Γιαννακόπουλος και το μέλος του Συλλόγου Βαρβάρα Ζάγγα.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Ξενώνων Ν.Μαγνησίας. Ένας κλάδος που τη δεδομένη στιγμή πλήττεται ίσως ανεπανόρθωτα.

Αρχικά έγινε ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας που οφείλουν να ακολουθήσουν οι επαγγελματίες. Δυστυχώς, εντοπίζονται ασάφειες και δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, τα οποία ελπίζουν να απαντηθούν εγκαίρως.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου φέτος ο κλάδος θα στηριχθεί κυρίως στον οδικό τουρισμό, καθώς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου δεν βρίσκεται σε θέση υποδοχής πλήθους πτήσεων. Αυτό είναι ένα «βαθύ» πλήγμα. Μέχρι στιγμής οι κρατήσεις είναι ελάχιστες και σε κάποιους μηδενικές.

Ο Ιούνιος θεωρείται «χαμένος» , αφού οικογένειες που συνήθιζαν να κάνουν τις διακοπές τους αυτό το μήνα φέτος δεν θα μπορέσουν με τα σχολεία ανοιχτά έως τέλος Ιουνίου. Ένα ακόμα ζήτημα είναι ο «κοινωνικός τουρισμός», όπου τα νούμερα πολλαπλασιάζονται αλλά η αποπληρωμή αργεί μέχρι και ένα χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ σημείωσε πως θα γίνει παρέμβαση για τα παραπάνω. Επίσης, πρότεινε την συνεργασία των δύο φορέων για την στήριξη του κλάδου των ενοικιαζομένων δωματίων και ξενώνων και του τουρισμού γενικότερα, με την δημιουργία δράσεων προώθησης και υποστήριξης του τόπου μας, του Βόλου, του Πηλίου και των Β.Σποράδων. Υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης δράσεων για ανάδειξη του Νομού μας και προσέλκυση τουριστών όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά σε Πανελλαδικό, μέσω ενός δικτύου επικοινωνίας των ΟΕΒΕ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων μελών τους. Άλλωστε μετά το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων οι σχέσεις των Ομοσπονδιών της Κεντρικής Ελλάδος βρίσκονται σε άριστο σημείο, έτσι ώστε να υπάρξει ένα τουριστικό ρεύμα ικανό προς την περιοχή μας.

Εκ μέρους του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Ν.Μαγνησίας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Αθανάσιος Σπύρου, η αντιπρόεδρος Ευαγγελία Αρβανίτη, η γεν. γραμματέας Ευαγγελία Διανελλάκη, η ταμίας Ευαγγελία Αραβανοπούλου και η έφορος Επικοινωνίας Ασημίνα Σοφιάδη.

Πέραν των κοινών προβλημάτων για όλους τους κλάδους, όπως ασφαλιστικό, και φορολογικό, διαπιστώνουμε πως τα επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας ξεχωριστά είναι αλληλένδετα με των υπολοίπων. Είναι μια απλή κοινή λογική αν το δει κανείς ψύχραιμα, όπου μπορούμε όμως όλοι μαζί με συνεργασία και θέληση να βοηθήσουμε και να εξασφαλίσουμε την επιβίωση μας τουλάχιστον και σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψουμε τη βύθιση της τοπικής οικονομίας. Όλοι οι φορείς πρέπει προβούμε σε δράσεις στήριξης των επαγγελματιών. Και φυσικά κάθε ένας μας ξεχωριστά να επιλέγει τον τόπο του. Η Μαγνησία είναι ένας κορυφαίος προορισμός και πρώτοι εμείς πρέπει να το αποδεικνύουμε επιλέγοντας την και στηρίζοντας τους επαγγελματίες του νομού και τα προϊόντα τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση