Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση μελών του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών  Γιάννη Κεφαλογιάννη
Συνάντηση  μελών του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών  Γιάννη Κεφαλογιάννη

Συνάντηση μελών του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών  Γιάννη Κεφαλογιάννη

Εθιμοτυπική επίσκεψη των μελών του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών  Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Υπουργείο.

Η πρόσφατη έκδοση του ΦΕΚ που διέπει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομιών στην Ελλάδα μονοπώλησε το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης, με τον υφυπουργό να δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις στις ερωτήσεις των Επιμελητηριακών Συμβούλων.

Ευτυχής έκπληξη αποτέλεσε η ενημέρωση ότι η πολυπόθητη διασύνδεση πληροφόρησης ανάμεσα στα διαφορετικά μέσα μαζικής μεταφοράς, σε πραγματικό χρόνο και η δυνατότητα έκδοσης συνδυαστικών ηλεκτρονικών εισιτηρίων είναι σε τελική φάση παρουσίασης από ιδιώτες. Με τον τρόπο αυτό ο κάθε ημεδαπός και αλλοδαπός περιηγητής θα έχει την δυνατότητα να έχει πλήρης εικόνα όλης της διαδρομής του ταξιδιού του σε πραγματικό χρόνο σε όλη την επικράτεια.

 Η πορεία υλοποίησης του ΒΟΑΚ δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει θέμα ερώτησης.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των υπεραστικών και αστικών συγκοινωνιών στην νησιωτική Ελλάδα και οι ιδιαιτερότητες που αυτές παρουσιάζουν συγκρινόμενες με την χερσαία Ελλάδα, όταν π.χ. σε ένα νησί οι χρήστες των ΜΜΜ αυξάνονται υπέρμετρα για έξι μήνες δημιουργώντας κυκλοφοριακές δυσχέρειες που επιρρεαζουν την ικανοποίηση των επισκεπτών ενός τόπου.

Τέλος τέθηκε στο τραπέζι, η ένταξη στο υπάρχον Νομοθετικό πλαίσιο ΜΜΜ η αστική θαλάσσια συγκοινωνία, για την οποία αρμόδιο είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συναρμόδιο το Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι  Σωτήρης Σκιαδαρέσης πρόεδρος ΕΟΑΕΝ και Επ. Λευκάδας, Νίκος Ρεϊζακης αντιπρόεδρος ΕΟΑΕΝ μια μέλος ΔΣ Επ. Ρεθύμνου, Φώτης Κόττης ΓΓ ΕΟΑΕΝ και πρόεδρος Επ. Ζακύνθου, Αθανάσιος Ζλατούδης μέλος ΔΣ ΕΟΑΕΝ και Επ. Μαγνησίας, Μανώλης Ζερβάκης μέλος ΔΣ ΕΟΑΕΝ και Επ. Ηρακλείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κέλλας: Με τη βοήθεια του Θεού, νικητής, μετά από μια σκληρή μάχη #ΧρήστοςΚέλλας - https://t.co/ZxAujmj4zT -

  • Επεισόδιο γειτόνων πολυκατοικίας στο Βόλο - https://t.co/wi7ecew33R -

  • Έρευνα για τον κορωναϊό: Η Επιτροπή επιλέγει το 18ο έργο για την ανάπτυξη μέσων ταχείας διάγνωσης… - https://t.co/8uUC98F5Nk -

"Αλιεύοντας" την είδηση