Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση μελών Επιμελητηρίου Μαγνησίας με τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη
Συνάντηση μελών Επιμελητηρίου Μαγνησίας με τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη

Συνάντηση μελών Επιμελητηρίου Μαγνησίας με τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη

Τα βασικά ζητήματα του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, του λιμανιού του Βόλου, αλλά και της ρευστότητας στην αγορά τέθηκαν στην εποικοδομητική συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης με το πρώην υπουργό και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος που επισκέφθηκε την περιοχή, στο πλαίσιο και της επίσκεψης της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπασδάνης, έθεσε ως δύο βασικά θέματα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας το περιφερειακό αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, αλλά και το λιμάνι του Βόλου, όπου πρέπει να δοθεί έμφαση στη δημιουργία μαρίνας, αλλά και μικρής ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Παράλληλα, επέδωσε στον κ. Χρυσοχοϊδη την επιστολή που έχει αποστείλει στους αρμόδιους υπουργούς και σε όλους τους τοπικούς αναφορικά στο θέμα της αδυναμίας συνταξιοδότησης εμπόρων & επιχειρηματιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 20.000 € προς τον ΕΦΚΑ {ΟΑΕΕ}, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών προς την χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοϊδης, ενημέρωσε για το ζωηρό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν μεγάλες τουριστικές εταιρείες για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα βασικά θέματα, όπως αυτό της προσβασιμότητας, καθώς η σύνδεση με την είναι καθοριστικής σημασίας, της ένταξής του στο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και βασικών υποδομών που θα υποστηρίξουν την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοϊδης, τόνισε ότι για την δεύτερη βασική υποδομή που είναι το λιμάνι θα πρέπει επιτέλους να γίνει μία σοβαρή κουβέντα με το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε το λιμάνι του Βόλου να καταστεί ένα εμπορικό λιμάνι που θε εξυπηρετεί και την κρουαζιέρα, αλλά και ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι μπορεί πριν από 25 ημέρες η να βγήκε και θεωρητικά από το γ’ πρόγραμμα, ωστόσο το θέμα της ρευστότητας και της αξιοπιστίας της Ελλάδος στις αγορές πρέπει να είναι η μεγάλη προτεραιότητα, καθώς όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι οδηγούμαστε στην φτωχοποίηση.

Αυτό μπορεί να αναστραφεί, όπως δήλωσε, μόνο με ανοικτές τράπεζες, κοινωνική ευαισθησία και μία δίκαιη φορολόγηση, και όχι απάνθρωπη και αντιοικονομική υπερφορολόγηση που ισχύει τώρα, που έχει σαν συνέπεια να φεύγουν και οι τελευταίοι επενδυτές.

Υπόμνημα από την πλευρά της ΟΕΒΕΜ κατέθεσε το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ο Τρύφωνας Πλαστάρας, ο οποίος έθεσε μία σειρά ζητημάτων στον κ. Χρυσοχοϊδη, όπως το θέμα των πλειστηριασμών, του ακατάσχετου λογαριασμού για 5 έτη που πρέπει να ισχύσει, της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, του εξορθολογισμού των προμηθειών των Τραπεζών, της επαναφοράς των 120 δόσεων, της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ενώ κοινή παραδοχή στη συζήτηση ήταν ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός λειτούργησε με τρόπο που ουσιαστικά, κανείς δεν μπορεί να ενταχθεί.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση τον κ. Χρυσοχοϊδη, υποδέχθηκε η Φούλη Τσιώμου, γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία, μέλη του Κινήματος στην Μαγνησία, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Νέας ΙωνίαςΠαύλος Μαβίδης, ο οποίος καλωσορίζοντας τον κ. Χρυσοχοϊδη στην περιοχή έκανε ειδική αναφορά, ευχαριστώντας δημόσια τον πρώην υπουργό για στο Αστυνομικό Μέγαρο στη Ν. Ιωνία, ένα μεγάλο έργο, όπου εγκρίθηκε επί ημερών του, την περίοδο 1999-2002, το οποίο-όπως είπε- αποτελεί στολίδι για τη Μαγνησία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση