Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το Σωματείο ΑμεΑ Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί»
Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το Σωματείο ΑμεΑ Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί»

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το Σωματείο ΑμεΑ Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί»

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» επισκέφθηκε στις 17/02/2021 ο βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ώστε να ενημερωθεί για προβλήματα που αφορούν τους τυφλούς, αλλά και γενικότερα τα άτομα με αναπηρία της Μαγνησίας.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Σωματείου συμμετείχαν ο πρόεδρος  Παρασκευάς Λάμπρος, η αντιπρόεδρος  Περσεφώνη Πετρά και ο ταμίας  Αλεξάνογλου Σταμάτης.

Πυρήνα της συζήτησης αποτέλεσε όπως ήταν λογικό το χάος που έχει δημιουργηθεί στη διαδικασία των εμβολιασμών στην περιοχή, με τους εκπροσώπους του Σωματείου να αναφέρουν ότι τα προβλήματα στην μετακίνηση για τον εμβολιασμό των ΑμεΑ και των τυφλών ειδικότερα είναι πολλά, καθώς οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να μεταβούν στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής και Βελεστίνου, με πρόσθετη και αχρείαστη ταλαιπωρία των ίδιων και των οικείων τους, καθώς τα μόνο τα εν λόγω εμβολιαστικά κέντρα είναι διαθέσιμα για το Νομό Μαγνησίας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι σε πρόσφατη παρέμβασή του, είχε στηλιτεύσει το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως μέριμνα από την κυβέρνηση για τον τρόπο εμβολιασμού των ατόμων με βαριά αναπηρία και κινητικά προβλήματα, τα οποία εξαιτίας της κατάστασής τους, δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

«Εδώ και δύο εβδομάδες, η μόνη υγειονομική δομή στη Μαγνησία με διαθέσιμες ημέρες και ώρες για τον εμβολισμό των πολιτών είναι το ΚΥ Αργαλαστής, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού εμβολιασμών στο Νοσοκομείο Βόλου και το ΚΥ Βόλου, που είναι και οι μόνες δομές που εξυπηρετούν τον εμβολιασμό εντός του αστικού ιστού», τόνισε ο βουλευτής, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους ότι για τον παραγκωνισμό των ΑμεΑ σε σχέση με τους εμβολιασμούς, αλλά και για τον ανεπαρκή εμβολιαστικό σχεδιασμό στη Μαγνησία, θα απαιτήσει εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας στην επερχόμενη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που έχει καταθέσει.

Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις καταβολές των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων 

Να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων για το μέρος του μισθώματος που καταβάλλεται από τα κρατικά κονδύλια και αφορά στις επιχειρήσεις που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας λόγω πανδημίας, για να μην αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων δυσανάλογη οικονομική επιβάρυνση, ζήτησε με ερώτησή του από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, για τον μήνα Μάρτιο του 2021, αναλογικά με τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, οι μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας της  για την αντιμετώπιση της πανδημίας ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσης του Covid, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος.

«Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των μισθωμένων ακινήτων μόλις αυτή την περίοδο πληρώνονται για τις αποζημιώσεις ενοικίου του Νοεμβρίου του 2020» επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αναφέροντας πως η μεγάλη αυτή καθυστέρηση των αποζημιώσεων δημιουργεί δικαιολογημένη αναστάτωση στους ιδιοκτήτες των ακινήτων καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Μαγνησίας, είναι μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που η οικονομική επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους εξαρτάται από αυτά τα μισθώματα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ούτε η διαδικασία του συμψηφισμού μέρους του ενοικίου που καταβάλλεται από το κράτος με φορολογικές υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των ακινήτων (όπως η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ κ.ά.) που προτάθηκε για διευκόλυνση, λειτούργησε αποτελεσματικά, καθώς οι ιδιοκτήτες που δεν είχαν οφειλές προς συμψηφισμό παραμένουν απλήρωτοι από το κράτος και δε λαμβάνουν την αποζημίωση που δικαιούνται.

«Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της πληρωμής των αποζημιώσεων έχει ως αποτέλεσμα τον δύσκολο βιοπορισμό των ιδιοκτητών αυτών των ακινήτων, καθώς και των οικογενειών τους», τόνισε ο βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει άμεσα, ώστε να λάβουν οι ιδιοκτήτες των μισθωμένων ακινήτων έγκαιρα το σύνολο των μισθωμάτων που τους οφείλει το κράτος για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν εν μέσω πανδημίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση