Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το ΔΣ του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Μαγνησίας
Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το ΔΣ του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Μαγνησίας

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το ΔΣ του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Μαγνησίας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με το Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ν. Μαγνησίας προκειμένου να συζητήσουν για το αποτύπωμα της πανδημίας στον κλάδο, τα προβλήματα και τα αιτήματα των επαγγελματιών του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σωματείου Πολατίδης Ιορδάνης, ο αντιπρόεδρος Κάρκας Χρήστος, ο γραμματέας   Μπίκος Απόστολος και το μέλος Μαργέλος Γιώργος.

Στη δραστηριοποιούνται 33 Σχολές Οδήγησης με 42 εκπαιδευτές που παραμένουν κλειστές από τις αρχές Νοεμβρίου λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας.

Όπως ανέφερε σύσσωμο το Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Μαγνησίας, η παρατεταμένη αναστολή της λειτουργίας των Σχολών έχει επιφέρει μεγάλο οικονομικό πλήγμα τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους εκπαιδευτές.

Ο βουλευτής του ζήτησε να ενημερωθεί για την οικονομική ενίσχυση που έχει λάβει μέχρι σήμερα ο κλάδος που όπως ανέφερε εκπέμπει πανελλαδικά σήμα κινδύνου. Οι εκπρόσωποι, αφού τον ενημέρωσαν ότι την αποζημίωση των 534 έλαβαν μόνο οι εκπαιδευτές και εξαιρέθηκαν οι ιδιοκτήτες και οι εταίροι, επεσήμαναν ότι εντάχθηκαν μόνο στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και το 75% των επαγγελματιών έμεινε εκτός από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους επαγγελματίες και στο ζήτημα της «πλασματικής εικόνας κερδοφορίας» που υπάρχει για το έτος 2020 εξηγώντας ότι τα λιγοστά έξοδα τους 2020 φαίνονται αυξημένα σε σχέση με το 2019 που ήταν μια προβληματική χρονιά. Ο Αλ. Μεϊκόπουλος γνώριζε για το θέμα των απεργιών των εξεταστών το 2019 που είχε αφήσει ακουσίως ανενεργές για 10 μήνες τις σχολές οδήγησης μηδενίζοντας σχεδόν τα ετήσια έσοδά τους.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των εκπροσώπων για οικονομική στήριξη του κλάδου και ζήτησαν να επιτραπεί η εκπαίδευση υποψήφιων οδηγών μόνο για τα δίκυκλα που γίνονται σε ανοικτό χώρο και δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Μετά το πέρας της ουσιαστικής συζήτησης που είχε με τους εκπροσώπους του κλάδου στη Μαγνησία, ο Αλ. Μεϊκόπουλος κατέθεσε κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων μεταφέροντας τα αιτήματά τους για αποτελεσματική οικονομική ενίσχυση του κλάδου προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη συσσώρευση χρεών και ρώτησε τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να επιτρέψουν την εκπαίδευση υποψήφιων οδηγών για τα δίκυκλα οχήματα, όπως ζητούν οι επαγγελματίες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση