Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση Κολυνδρίνη-Ιγνατίου
Συνάντηση Κολυνδρίνη-Ιγνατίου

Συνάντηση Κολυνδρίνη-Ιγνατίου

Η ντιπεριφερειάρχης Μγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα το μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, που συνοδευόταν από τον γ.γ. της «Μαγνήτων Κιβωτός»  Νικ. Τσούκα με επίκεντρο της ς τις κοινές επικείμενες δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στη επιβεβαιώθηκε το άριστο συνς και συμφωνήθηκε η έκδοση από την του β' τόμου των πρακτικών του διαδικτυακού συνεδρίου με θέμα: «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη: Παλαιότερες Θεματικές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του λαογράφου Κίτσου Μακρή.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με έδρα το Βόλο από την  Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού σε συν με την και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με βασικό σκοπό να αναδειχθούν νέα ευρήματα, να παρουσιαστεί νέο ερευνητικό υλικό και να εμπλουτιστεί η νεοελληνική τέχνη.

Στη συνέχεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πορείες των εργασιών αποκαταστάσεις και συντηρήσεις των Ιερών Ναών της περιοχής μας που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη  Μ. Δημητριάδος για την ανάδειξη και αποκατάσταση ιστορικών θρησκευτικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή Μαγνησίας.

Παράλληλα ο μητροπολίτης ενημερώθηκε για τα οδικά έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια για την ενίσχυση της ασφαλούς πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής σε θρησκευτικά μνημεία, όπως η μονή Παναγίας Ξενιάς.

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία της μελέτης που εκπονείται από την  Μ. Δημητριάδος για την ανακατασκευή του «Οικοτροφείου» της  Μ. Δημητριάδος στο Βόλο επί των οδών Κ. Καρτάλη και Αναλήψεως, που πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά  από τη σχετική δέσμευση του περιφερειάρχη.

"Αλιεύοντας" την είδηση