Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση Κολυνδρίνη-Ιγνατίου
Συνάντηση Κολυνδρίνη-Ιγνατίου

Συνάντηση Κολυνδρίνη-Ιγνατίου

Η και Σποράδων Δωροθέα υποδέχθηκε σήμερα το μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, που συνοδευόταν από τον γ.γ. της «Μαγνήτων Κιβωτός»  Νικ. Τσούκα με επίκεντρο της συνάντησης τις κοινές επικείμενες δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας και συμφωνήθηκε η έκδοση από την Θεσσαλίας του β’ τόμου των πρακτικών του διαδικτυακού συνεδρίου με θέμα: «Ελληνική Λαϊκή : Παλαιότερες Θεματικές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του λαογράφου Κίτσου Μακρή.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με έδρα το Βόλο από την  Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού σε με την Θεσσαλίας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με βασικό σκοπό να αναδειχθούν νέα ευρήματα, να παρουσιαστεί νέο ερευνητικό υλικό και να εμπλουτιστεί η νεοελληνική παραδοσιακή .

Στη συνέχεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πορείες των εργασιών αποκαταστάσεις και συντηρήσεις των Ιερών Ναών της περιοχής μας που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη  Μ. Δημητριάδος για την ανάδειξη και αποκατάσταση ιστορικών θρησκευτικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή .

Παράλληλα ο ενημερώθηκε για τα οδικά έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια για την ενίσχυση της ασφαλούς πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής σε θρησκευτικά μνημεία, όπως η μονή Παναγίας Ξενιάς.

Τέλος η ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία της μελέτης που εκπονείται από την  Μ. Δημητριάδος για την ανακατασκευή του «Οικοτροφείου» της  Μ. Δημητριάδος στο Βόλο επί των οδών Κ. Καρτάλη και Αναλήψεως, που πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά  από τη σχετική δέσμευση του περιφερειάρχη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

  • Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/VQaFZ4d65X -

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση