Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση Κολυνδρίνη-Ιγνατίου
Συνάντηση Κολυνδρίνη-Ιγνατίου

Συνάντηση Κολυνδρίνη-Ιγνατίου

Η αντιπεριφερειάρχης και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα το μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, που συνοδευόταν από τον γ.γ. της «Μαγνήτων Κιβωτός»  ικ. Τσούκα με επίκεντρο της συνάντησης τις κοινές επικείμενες δράσεις της ς Θεσσαλίας και της Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας και συμφωνήθηκε η έκδοση από την Θεσσαλίας του β' τόμου των πρακτικών του διαδικτυακού συνεδρίου με θέμα: «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη: Παλαιότερες Θεματικές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του λαογράφου Κίτσου Μακρή.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με έδρα το Βόλο από την  Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ς με βασικό σκοπό να αναδειχθούν νέα ευρήματα, να παρουσιαστεί νέο ερευνητικό υλικό και να εμπλουτιστεί η νεοελληνική τέχνη.

Στη συνέχεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πορείες των εργασιών αποκαταστάσεις και συντηρήσεις των Ιερών αών της περιοχής μας που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη  Μ. Δημητριάδος για την ανάδειξη και αποκατάσταση ιστορικών θρησκευτικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή .

Παράλληλα ο μητροπολίτης ενημερώθηκε για τα οδικά που υλοποιούνται από την Περιφέρεια για την ενίσχυση της ασφαλούς πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής σε θρησκευτικά μνημεία, όπως η μονή ς Ξενιάς.

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία της μελέτης που εκπονείται από την  Μ. Δημητριάδος για την ανακατασκευή του «Οικοτροφείου» της  Μ. Δημητριάδος στο Βόλο επί των οδών Κ. Καρτάλη και Αναλήψεως, που πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά  από τη σχετική δέσμευση του περιφερειάρχη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση