Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Ξενώνων Μαγνησίας
Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Ξενώνων Μαγνησίας

Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Ξενώνων Μαγνησίας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενώνων ς πραγματοποίησε σήμερα 29-10-2020 η ς ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παπανάτσιου.

Κατά τη συνάντηση εκτέθηκαν τα προτα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ενοικιαζόμενων δωματίων με σημαντικότερα από αυτά τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων ΑΝΑΣΑ και το ΤΕΠΙΧ , τη μειωμένη τουριστική κίνηση λόγω κορωναϊού κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, την προσαρμογή τους στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται ο κλάδος από τα ενοικιαζόμενα κατα μέσω Airbnb και την ανάγκη τουριστικής ανάδειξης της Μαγνησίας μέσω εξειδικευμένων δράσεων.

Η Βουλευτής ενημέρωσε το Σύλλογο ότι κατέθεσε ήδη κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τον αποκλεισμό πολλών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων ΑΝΑΣΑ λόγω των κριτηρίων που τίθενται, του χαμηλού συνολικού ποσού ενίσχυσης των 30 εκατ. ευρώ που δεν επαρκεί για τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και της μικρής διορίας που έχει δοθεί για την της σχετικής αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα. Για την ηλεκτρονική τιμολόγηση ανέφερε ότι θα πρέπει η λειτουργία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης να μην επιβαρύνει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αλλά να βρεθούν λύσεις επιδότησής τους και ότι θα πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή της λόγω της πανδημίας, ώστε να μην επιβαρυνθούν επιπλέον, σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία, οι επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά στο πτωχευτικό κώδικα και στις συνέπειές του και την ανάγκη ς των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων γενικότερα.

Η ευχαρίστησε το Σύλλογο ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενώνων Μαγνησίας για την ενημερωτική συνάντηση και αμφότεροι συμφώνησαν να βρίσκονται σε για τα προτα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση