Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Ξενώνων Μαγνησίας
Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Ξενώνων Μαγνησίας

Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Ξενώνων Μαγνησίας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενώνων πραγματοποίησε σήμερα 29-10-2020 η ΣΥΡΙΖΑ Κ. .

Κατά τη συνάντηση εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ενοικιαζόμενων δωματίων με σημαντικότερα από αυτά τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και το ΤΕΠΙΧ , τη μειωμένη τουριστική κίνηση λόγω κορωναϊού κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, την προσαρμογή τους στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται ο κλάδος από τα ενοικιαζόμενα καταλύματα μέσω Airbnb και την ανάγκη τουριστικής ανάδειξης της Μαγνησίας μέσω εξειδικευμένων δράσεων.

Η ενημέρωσε το Σύλλογο ότι κατέθεσε ήδη κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τον αποκλεισμό πολλών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων λόγω των κριτηρίων που τίθενται, του χαμηλού συνολικού ποσού ενίσχυσης των 30 εκατ. ευρώ που δεν επαρκεί για τη και της μικρής διορίας που έχει δοθεί για την της σχετικής αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα. Για την ηλεκτρονική τιμολόγηση ανέφερε ότι θα πρέπει η λειτουργία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης να μην επιβαρύνει τις μικρές και μεσαίες αλλά να βρεθούν λύσεις επιδότησής τους και ότι θα πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή της λόγω της πανδημίας, ώστε να μην επιβαρυνθούν επιπλέον, σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία, οι .

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά στο πτωχευτικό κώδικα και στις συνέπειές του και την ανάγκη προστασίας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων γενικότερα.

Η βουλευτής ευχαρίστησε το Σύλλογο ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενώνων Μαγνησίας για την ενημερωτική συνάντηση και αμφότεροι συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση