Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας
Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας

Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας

Συνάντηση πραγματοποίησε, η Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου με τον πρόεδρο  Βαλασσά Λαυρέντη και τον γραμματέα   Σακόπουλο Ιωάννη του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας, εκπροσώπους του Περιφερειακού Τμήματος Φυσικοθεραπευτών Νομού Μαγνησίας όπου συζητήθηκαν οι επιπτώσεις που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται από την τροπολογία που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ στις 17-12-20 και εξισώνει τα πτυχία των Κολλεγίων με των ελληνικών Πανεπιστήμιων.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ανέφεραν στην βουλευτή πως με την εξίσωση των τίτλων σπουδών Κολλεγίων- Δημόσιων πανεπιστημίων θίγονται πλήρως τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και τα ακαδημαϊκά τους προσόντα, ενώ τίθεται άμεσα σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία αφού θα παρεισφρέουν αμφιβόλου επιστημονικής και επαγγελματικής επάρκειας υγείας.

Η κα Παπανάτσιου δήλωσε πως η κυβέρνηση με την εν κρυπτώ τροπολογία που κατατέθηκε τελευταία στιγμή τον Δεκέμβριο του 2020, εξισώνει ουσιαστικά τα πτυχία των Κολλεγίων με τα πτυχία που δίνονται από τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια θέματα και στα επαγγελματικά δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είχε αντιτεθεί στο νομοσχέδιο και είχε εξ αρχής αναδείξει τις συνέπειες. Σήμερα, γίνεται αντιληπτό από ολοένα και περισσότερους επιστημονικούς κλάδους ότι το βασικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι ούτε η αριστεία ούτε η , αλλά η πελατεία των κολεγίων.

Απαραίτητο να εισακουστούν τα αιτήματα των εμπορικών και επαγγελματικών φορέων

για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

H Μαγνησίας, -Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας με την οποία διαμαρτύρεται για την εξαίρεση της πλειοψηφίας των εμπορικών επιχειρήσεων από το μέτρο της επιδότησης παγίων εξόδων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος στην επιστολή του αναφέρει πως είναι αδικαιολόγητη η εξαίρεση σχεδόν του 70% των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, που έχουν κυρίως ατομικό ή οικογενειακό χαρακτήρα, από το μέτρο που προωθείται.

Η Κ. Παπανάτσιου επισημαίνει πως το κριτήριο υπαγωγής στην επιδότηση παγίων εξόδων που αφορά την τουλάχιστον ενός εργαζόμενου με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης, δημιουργεί αποκλεισμούς σε πολλές ατομικές και οικογενειακές και το Υπ. Οικονομικών οφείλει και θα πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα, ώστε να μην έχουμε άλλο ένα αποτυχημένο πρόγραμμα στήριξης προς τις .

Επιπρόσθετα, σε Κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη η Κ. Παπανάτσιου για τα θέματα που αναφέρονται στην επιστολή της ΟΕΒΕΜ σχετικά με τα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στην επιστολή της η ΟΕΒΕΜ αναφέρει ότι  οι επιπτώσεις της πανδημίας σε συνδυασμό με τα έχουν εντείνει και έχουν δημιουργήσει μεγάλες ανισότητες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και περισσότερο πλήττονται τα χαμηλά εισοδήματα.  Επιπλέον συγκεκριμένοι κλάδοι όπως η εστίαση και τουρισμός έχουν υποστεί μεγαλύτερο φορτίο συγκριτικά με άλλους και παρόλα αυτά δεν έχουν λάβει την ανάλογη προσοχή και στήριξη. 

 Στη συνέχεια η ΟΕΒΕΜ αναλύει τα πρόσφατα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων όπως το μέτρο επιδότησης των παγίων εξόδων, το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», η 6, το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας και αναπτύσσει τις θέσεις της με σκοπό τη διόρθωση των μέτρων και τη λήψη νέων που θα στηρίξουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τα θεσμοθετημένα συνδικαλιστικά όργανα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε όλοι μαζί να συντάξουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για την επόμενη μέρα, μετά το τέλος της πανδημίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας - https://t.co/SF44Se91qM -

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

"Αλιεύοντας" την είδηση