Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας
Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας

Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕΜ πραγματοποίησε η βουλευτής Μαγνησίας και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Κ. την Τρίτη 12/4/2022.

Κατά την συζήτηση αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της Μαγνησίας,  με κυρίαρχες τις συνέπειες της ακρίβειας και την επίδρασή τους σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικότητας.

Οι υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια και σε όλες τις πρώτες ύλες προκαλούν μεγάλες ανατιμήσεις στα τελικά προϊόντα και επιδρούν ανασταλτικά στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, μειώνοντας σημαντικά τον τζίρο της ς.

Η κα , κατά τη συζήτηση,  ανέφερε ότι το πρόβλημα στη χώρα μας έχει ενδογενή χαρακτηριστικά και δεν οφείλεται μόνο στη διεθνή συγκυρία. Η ενεργειακή που ακολούθησε η κυβέρνηση της Δ με την ιδιωτικοποίηση της και τη ιη απολιγνιτοποίηση, επέτρεψε τη λειτουργία καρτέλ στην αγορά ενέργειας, χωρίς να υπάρχει έλεγχος.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η επιβολή πλαφόν στη χονδρική και τη λιανική τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, ο ουσιαστικός έλεγχος της αγοράς ενέργειας, η φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν σημειωθεί και η επιστροφή τους στους , η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων και φυσικού αερίου, η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα .

Κλείνοντας, η βουλευτής ευχαρίστησε τα μέλη της ΟΕΒΕΜ για την πολύ σημαντική και κατατοπιστική συζήτηση.

"Αλιεύοντας" την είδηση