Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας
Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας

Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας

 

Συνάντηση με αροσωπεία της πραγματοποίησε η βουλευτής Μαγνησίας και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΠΣ  Κ. Παπανάτσιου την Τρίτη 12/4/2022.

Κατά την συζήτηση αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της Μαγνησίας,  με κυρίαρχες τις συνέπειες της ακρίβειας και την επίδρασή τους σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικότητας.

Οι υπέρογκες στην ενέργεια και σε όλες τις πρώτες ύλες προκαλούν μεγάλες ανατιμήσεις στα τελικά και επιδρούν ανασταλτικά στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, μειώνοντας σημαντικά τον τζίρο της ς.

Η κα Παπανάτσιου, κατά τη συζήτηση,  ανέφερε ότι το πρόβλημα στη χώρα μας έχει ενδογενή χαρακτηριστικά και δεν οφείλεται μόνο στη διεθνή συγκυρία. Η ενεργειακή πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ με την ιδιωτικο της ΔΕΗ και τη βίαιη απολιγνιτο, επέτρεψε τη λειτουργία καρτέλ στην ενέργειας, χωρίς να υπάρχει έλεγχος.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η επιβολή πλαφόν στη χονδρική και τη λιανική τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, ο ουσιαστικός έλεγχος της αγοράς ενέργειας, η φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν σημειωθεί και η επιστροφή τους στους πολίτες, η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων και φυσικού αερίου, η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Κλείνοντας, η βουλευτής ευχαρίστησε τα μέλη της ΟΕΒΕΜ για την πολύ σημαντική και κατατοπιστική συζήτηση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση