Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση γνωριμίας Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου
Συνάντηση γνωριμίας Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας  με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Συνάντηση γνωριμίας Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) ξεκίνησε συναντήσεις με τους των ελευθέρων επαγγελματιών στη , τόσο για να γνωριστεί με τους ανθρώπους της εργασίας και τα προβλήματά τους στην εποχή των μνημονίων, όσο και για να παρουσιάσει τις προτάσεις του και να ανοίξει επί τέλους ο δημόσιος διάλογος για την κατάντια της χώρας κάτω από τη διεύθυνση του πολιτικού προσωπικού της.

Την Παρασκευή 13-04-2016 έγινε η συνάντηση αντιπροσωπείας του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Από την πλευρά των εμπόρων η κατάσταση στην αγορά περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι ο τζίρος έχει πέσει 30% σε σχέση με πέρυσι και ότι δεν υπάρχει προοπτική διατήρησης του επαγγέλματος αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με ένα κράτος επιθετικά εχθρικό σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία.

Από το Ε.ΠΑ.Μ. παρουσιάστηκε η πρότασή του για την διακυβέρνηση της χώρας αναλύοντας τα βασικά του προτάγματα με στόχο την ευημερία των πολιτών και όχι των αριθμών.

Αναφέρθηκαν από την αντιπροσωπεία του Ε.ΠΑ.Μ. τα βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν από τον ίδιο λαό:
1. Η διαγραφή του ούτως ή άλλως παράνομου χρέους είναι αναγκαία μαζί με την απόρριψη όλων των συνθηκών που υπογράφθηκαν χωρίς την έγκριση του λαού, για την έναρξη της αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και της άμεσης χρηματοδότησης της οικονομίας με εθνικό νόμισμα για να επανεκκινηθεί η οικονομία χωρίς χρέη
2. Η έξοδος από την ευρωζώνη επίσης αποτελεί μονόδρομο καθότι, εντός αυτής απαγορεύεται η διαγραφή χρεών, μόνο με εθνικό νόμισμα που θα ελέγχουμε εμείς μπορεί να σωθεί η χώρα και ο λαός της
3. Η έξοδος δε από την ευρωπαϊκή ένωση θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, διότι θα πάψουν να υπάρχουν οι δεσμεύσεις (ποσοστώσεις, ανεξέλεγκτες εισαγωγές, κ.λ.π.) που ευνοούν ισχυρότερες χώρες της ένωσης
4. Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση με δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και ποινική δίωξη σύμφωνα με την νομοθεσία
5. Η δημιουργία ενός νέου συντάγματος από τον ίδιο το λαό, που θα διασφαλίζει τη θέληση του λαού και δεν θα επιτρέπει σε ξενοκίνητες και υστερόβουλες κυβερνητικές πλειοψηφίες να αποφασίζουν και να νομοθετούν σε βάρος του λαού και της χώρας.

Η εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε έδειξε τις κοινές ανησυχίες σχετικά με το της χώρας και την «ανεπάρκεια» των πολιτικών στην αντιμετώπιση της κατάστασης από τα κόμματα της ς.

Οι συναντήσεις του Ε.ΠΑ.Μ. με τους των ελευθέρων επαγγελματιών θα συνεχιστούν με στόχο πάντα το δημόσιο διάλογο γι' αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και που πρόκειται να συμβούν εάν οι και οι φορείς τους δεν πάρουν τη χώρα στα χέρια τους.

Στη συνάντηση παρέστησαν: Για τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου τα μέλη του προεδρείου: Κ. Τσέλιος, Α. Οντόπουλος, Α. Κωστόπουλος, Β. Γκιλομανάκης, Δ. Κανελής και για το Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας: Ν. Ασημακόπουλος (Έμπορος) & Γ. Λέτσιος (Πολιτικός Μηχανικός).

Με το Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΕΤ Βόλου

Επίσης, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) ξεκίνησε συναντήσεις με τους φορείς των εργαζόμενων στη , τόσο για να γνωριστεί με τους ανθρώπους της εργασίας και τα προβλήματά τους στην εποχή των μνημονίων, όσο και για να παρουσιάσει τις προτάσεις του και να ανοίξει επί τέλους ο δημόσιος διάλογος για την κατάντια της χώρας κάτω από τη διεύθυνση του πολιτικού προσωπικού της.

Την Παρασκευή 08-04-16 έγινε η συνάντηση αντιπροσωπείας του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας με το Σωματείο εργαζομένων της ΑΓΕΤ Βόλου.

Από την πλευρά των εργαζόμενων παρουσιάστηκαν τα θετικά και αρνητικά της λειτουργίας του εργοστασίου με έμφαση στο γεγονός της συρρίκνωσής του, λόγω της κατάρρευσης της εσωτερικής αγοράς σε επίπεδα εξαιρετικά χαμηλά, συγκρίσιμα με αυτά της δεκαετίας του 1960, αλλά και της παγκόσμιας αγοράς και οικονομίας.

Από το Ε.ΠΑ.Μ. παρουσιάστηκε η πρότασή του για την διακυβέρνηση της χώρας με στόχο την ευημερία των πολιτών και όχι των αριθμών. Η εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε έδειξε ότι όλοι μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες σχετικά με το της χώρας και όλοι μας αναγνωρίζουμε την «ανεπάρκεια» των πολιτικών και την απαράδεκτη στάση που έχουν κρατήσει τα κόμματα της ς.
Οι συναντήσεις του Ε.ΠΑ.Μ. με τους φορείς των εργαζομένων θα συνεχιστούν με στόχο πάντα το δημόσιο διάλογο γι' αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και που πρόκειται να συμβούν εάν οι και οι φορείς τους δεν πάρουν τη χώρα στα χέρια τους.

Στη συνάντηση παρέστησαν: Για το Σωματείο ΑΓΕΤ Βόλου: τα μέλη του προεδρείου Β. Κουκλουμπέρης, Ν. Ζυγούρης & Β. Χαλαστάρας και για το Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας: Κ. Παχιός (Συνταξιούχος ΑΓΕΤ) & Γ. Λέτσιος (Πολιτικός Μηχανικός).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση