Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση γνωριμίας αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ-πρόξενου Τουρκίας
Συνάντηση γνωριμίας αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ-πρόξενου Τουρκίας

Συνάντηση γνωριμίας αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ-πρόξενου Τουρκίας

γνωριμίας με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων είχε ο πρόξενος της Τουρκίας  Ορχάν Γιαλμάν Οκά, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στο Βόλο. Στη συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούσαν τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Η κ. Κολυνδρίνη  ευχαρίστησε τον κ. Οκάν για την , τονίζοντας ότι ως λαοί έχουμε πολλά κοινά στοιχεία και γι’ αυτό αυτή η αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Επεσήμανε «ως επιθυμούμε την ανάπτυξη της εμπορικής συνεργασίας με τις χώρες της Μεσογείου, αλλά παράλληλα και την ενδυνάμωση των πολιτιστικών και τουριστικών δεσμών», καθώς όπως υπογράμμισε «ο πολιτισμός ενώνει και τα πολιτισμικά στοιχεία των δυο λαών εμφανίζουν πολλά κοινά».

Παράλληλα η έκανε μια αναφορά στους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας, αναφέροντας ότι η περιοχή της Θεσσαλίας αποτελεί έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών, που μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες του κάθε επισκέπτη.

Ο Τούρκος πρόξενος από την πλευρά του ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη για τη και επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 1 εκατ. Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την και 700.000 επισκέπτονται την Τουρκία, αποδεικνύοντας περίτρανα τους δεσμούς των 2 λαών.

Ο  ίδιος επεσήμανε ότι στόχος του Τουρκικού Προξενείου στην είναι η σύσφιξη των σχέσεων και ότι επιβάλλεται να συνεργαστούμε, μιας και οι δύο πλευρές έχουν δείξει τη βούληση για σε όλα τα επίπεδα.

Για την πόλη του Βόλου ανέφερε ότι είναι μια πόλη με πολλά αβαντάζ, λιμάνι, αεροδρόμιο και σιδηρόδρομο, τονίζοντας ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συνδεθεί, είτε ακτοπλοϊκά, είτε σιδηροδρομικά, με πόλεις της Τουρκίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια μελλοντική .

Τέλος η και ο Τούρκος πρόξενος  αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

dav

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο 20ός Ρήγειος δρόμος στις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 #Ρήγειοςδρόμος - https://t.co/CZk30R3B2V -

  • Τους πρέσβεις τίμησε ο Δήμος Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/qPYPTcJlRm -

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης λόγω ασφαλτόστρωσης  - https://t.co/loOkxQ6TAb… -

"Αλιεύοντας" την είδηση