Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Ν.Μαγνησίας με βουλευτή Μαγνησίας Κ.Μαραβέγια
Συνάντηση Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Ν.Μαγνησίας με βουλευτή Μαγνησίας Κ.Μαραβέγια

Συνάντηση Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Ν.Μαγνησίας με βουλευτή Μαγνησίας Κ.Μαραβέγια

Συνάντηση εργασίας της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Ν. Μαγνησίας με τον βουλευτή Μαγνησίας  Κωνσταντίνο Μαραβέγια πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Τόπας και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Λελεντζής επισκέφθηκαν τον βουλευτή και συζήτησαν θέματα και προβλήματα του κλάδου των περιπτεριούχων – καπνοπωλών, που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα ειδικά τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας του Covid-19.

Ο βουλευτής υποδέχθηκε  τους εκπροσώπους της Ένωσης και συζήτησε μαζί τους διεξοδικά τους προβληματισμούς και τις θέσεις του κλάδου. Τα περίπτερα – καπνοπωλεία δεν έκλεισαν με κρατική εντολή, όμως το κλείσιμο της Εμπορικής Αγοράς και οι γενικότερες συνθήκες του τελευταίου χρόνου, έφεραν σημαντικές αρνητικές οικονομικές συνέπειες στον κλάδο και ενίσχυσε τον κίνδυνο νέων λουκέτων.

Σε υπόμνημα που κατατέθηκε επισήμως από την Ένωση στον κ. Μαραβέγια αναφέρει:

[…] Ζητάμε λοιπόν, μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μας και οι οικογένειές μας:

1. Γενναία μείωση ή διαγραφή παλαιών χρεών σε Φορολογικά και Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημοτικά Τέλη και ΔΕΚΟ. Έτσι θα ελαφρύνει το βάρος των υποχρεώσεων με τα τρέχοντα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας.

2. Ετήσια άτοκα δάνεια ύψους έως 20.000€. Είναι επιτακτική ανάγκη η οικονομική ενίσχυση του κλάδου μας για να μπορέσουμε να αναπροσαρμοστούμε, τη στιγμή που ο ΚΑΔ μας δεν συμπεριλήφθηκε καν σε χρηματοδοτήσεις όπως το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ.

3. Απαλλαγή από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που συμπεριλαμβάνονται στα τιμολόγια της ΔΕΗ, και το ύψος τους αγγίζει το ½ του συνολικού ποσού.

4. Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για το έτος 2021 με κρατική εντολή.

5. Μείωση προμηθειών σε συναλλαγές μέσω POS με κρατική παρέμβαση. Οι συναλλαγές μέσω POS αγγίζουν και σε λίγο θα ξεπεράσουν το 80% του συνόλου των συναλλαγών κάθε επιχείρησης. Οι προμήθειες πρέπει να προσαρμοστούν στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και στο 0,03% προμήθεια σε κάθε συναλλαγή. […]

Η Ένωση Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Ν. Μαγνησίας ευχαριστεί τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μαραβέγια για το χρόνο και την στήριξη του προς τον Κλάδο. Και οι δύο πλευρές δεσμεύονται για επόμενες συναντήσεις εργασίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση