Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση δημοτικής αρχής με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή
Συνάντηση  δημοτικής αρχής με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή

Συνάντηση δημοτικής αρχής με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, κηρύχτηκε ο , μετά τη που είχε η Δημοτική Αρχή, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ νομού , Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου. Από την πλευρά του δήμου Νοτίου Πηλίου παρέστησαν ο δήμαρχος Νίκος Φορτούνας και οι αντιδήμαρχοι Μ. Παπαδημητρίου, Β. Ντόβας, Β. Νασιόπουλος.

Στη τέθηκε το μεγάλο θέμα που προέκυψε από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν έργα υποδομής κυρίως στη Δημοτική Ενότητα της Αργαλαστής.

Ειδικότερα, υπήρξε, ολοκληρωτική καταστροφή γέφυρας στον Κάλαμο, κατά μήκος του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα Παναγιώτικο προς ολόκληρη την περιοχή του Νοτίου Πηλίου και μέχρι το , καθώς και καταστροφή του μεγαλύτερου τμήματος της αγροτικής οδοποιίας, σε μια χρονιά που αναμένεται μεγάλη παραγωγή ελαιόκαρπου.

Στον υπουργό Π. Κουρουμπλή κατατέθηκε φάκελος για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μαζί με την τεχνική και κοστολόγηση των αποκαταστάσεων.

Μετά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ανοίγει ο δρόμος για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών με χρηματοδότηση από των κωδικό φυσικών καταστροφών του ανωτέρω Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φουρτούνας, -αφού προηγουμένως μαζί με υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας επισκέφτηκε της πληγείσες περιοχές- απευθύνθηκε προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των καταστροφών.

Συγκλήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να κατατεθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το σχετικό αίτημα.

Με τη συμβολή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ νομού Μαγνησίας κλείστηκε το ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επίσης, αντιπροσωπεία της Δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο, επισκέφτηκε την υφυπουργό Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη ζητώντας τη βοήθειά της, εκθέτοντας όλα τα προβλήματα.

Εξάλλου ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η ευρύτερη περιοχή του Καλάμου, εξαιτίας της τελευταίας νεροποντής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της γέφυρας και της παραλιακής οδού.

Αίτημα

Σημειώνεται πως με αφορμή την έκτακτη επίσκεψη, της δημοτικής αντιπροσωπείας Νοτίου Πηλίου στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή, κατατέθηκε και αίτημα υπαγωγής του Δήμου ξανά στο πρόγραμμα του συμψηφισμού των παρακρατηθέντων πόρων, για οφειλές προς την εφορία που προέκυψαν από τον καταλογισμό της ΔΟΥ το 2015 για μη απόδοση από τον τέως Δήμο Αφετών παρακρατηθέντων φόρων ποσού 220.000,00 ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις.

Ο Δήμος έχει να λαμβάνει για το 2016 από επιχορήγηση του υπουργείου, ποσό 270.444,70 ευρώ και ζητεί τον συμψηφισμό με τους ευνοϊκούς όρους που ίσχυαν, δεδομένου ότι η οφειλή αφορά τα έτη 2007 έως 2010.

Συνάντηση για τα λατομεία

Συνάντηση στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλη Βερροιόπουλο, πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή, παρουσία των βουλευτών του Νομού Μαγνησίας Μεϊκόπουλου, Μπαλλή και των εκπροσώπων των τριών λατομικών περιοχών του Δήμου Νοτίου Πηλίου (Συκής, Νεοχωρίου, Καλαμακίου).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση της δυνατότητας για την άρση της απαγόρευσης λειτουργίας των λατομείων ως προς το σκέλος, της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων, πριν την έγκριση νέων.

Κατατέθηκε στον Γενικό Γραμματέα ένας τεκμηριωμένος νομικά φάκελος, ενώ ο κ. Βερροιόπουλος δεσμεύτηκε ότι άμεσα ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει εξετάσει το δίκαιο κοινωνικά αίτημά τους.

Το άλλο σκέλος της απαγόρευσης, αφορά τη σύνταξη μισθωτηρίων συμβολαίων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης μεταξύ του Δήμου και των Συνεταιρισμών, που θα γίνει με την ολο της σύστασής τους.

Υπενθυμίζεται πως η σύσταση του συνεταιρισμού Καλαμακίου έχει πραγματοποιηθεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση