Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

 

 

Με τον νέο, συντοπίτη υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας νσταντίνο Σκρέκα συναντήθηκε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης και του ευχήθηκε καλή θητεία.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα του Νομού Μαγνησίας,  καθώς και της ευρύτερης περιοχής, όπως  η επιτάχυνση της μεγάλης επένδυσης ανανεώσιμων πηγών ς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου - στη Μαγνησία.

Ο επισήμανε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση, σ' αυτές  μορφές ς και τον αναπτυξιακό- περιβαλλοντικό τους χαρακτήρα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής,  στις άμεσες ενέργειες που θα γίνουν για την επικαιροποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το φράγμα της Μεσοχώρας, ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο, απολύτως απαραίτητο, που επιβάλλεται σύντομα να ολοκληρωθεί.

Η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο, σε συνδυασμό με τα έργα των λιμνοδεξαμενών που υλοποιεί η και είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλία, είναι μια εξίσου σημαντική εκκρεμότητα για την επιβίωση της αγροτικής παρς στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα σύστημα υδάτινων πόρων που συνδέεται, διασχίζει όλη τη Θεσσαλία και φτάνει και στη Λίμνη , το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο, για το οποίο έχει βραβευτεί η Θεσσαλίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αναφορά στη διαδικασία ανάρτησης και αναμόρφωσης των δασικών χαρτών, η οποία στη Μαγνησία θα πραγματοποιηθεί  στις 26 Φεβρουαρίου .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 36- ΒΟΛΟΣ-Τ.Κ.: 38221- ΤΗΛ: 2421034818- email: ath.lioupis@gmail.com

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση