Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

 

 

Με τον νέο, συντοπίτη υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα συναντήθηκε ο . Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης και του ευχήθηκε καλή θητεία.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα του Νομού Μαγνησίας,  καθώς και της ευρύτερης περιοχής, όπως  η επιτάχυνση της μεγάλης επένδυσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου - στη Μαγνησία.

Ο υπουργός επισήμανε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση, σ’ αυτές  μορφές ενέργειας και τον αναπτυξιακό- περιβαλλοντικό τους χαρακτήρα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής,  στις άμεσες ενέργειες που θα γίνουν για την επικαιροποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το φράγμα της Μεσοχώρας, ένα μεγάλο , απολύτως απαραίτητο, που επιβάλλεται σύντομα να ολοκληρωθεί.

Η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο, σε συνδυασμό με τα έργα των λιμνοδεξαμενών που υλοποιεί η Περιφέρεια και είναι σε εξέλιξη στη , είναι μια εξίσου σημαντική εκκρεμότητα για την επιβίωση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα σύστημα υδάτινων πόρων που συνδέεται, διασχίζει όλη τη και φτάνει και στη Λίμνη Κάρλα, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό , για το οποίο έχει βραβευτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με στη διαδικασία ανάρτησης και αναμόρφωσης των δασικών χαρτών, η οποία στη Μαγνησία θα πραγματοποιηθεί  στις 26 Φεβρουαρίου .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 36- ΒΟΛΟΣ-Τ.Κ.: 38221- ΤΗΛ: 2421034818- email: ath.lioupis@gmail.com

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία  Ολυμπιακού Βόλου με την διατροφολόγο-διαιτολόγο Σοφία Σαμαρά - https://t.co/joZ2BLxgoZ… -

  • Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Μαγνησίας  #δάκοςελιάς - https://t.co/9yhTOBSubC -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την στήριξη των παραγωγών του Νοτίου Πηλίου - https://t.co/bAMYdW2vJs… -

"Αλιεύοντας" την είδηση