Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

 

 

Με τον νέο, συντοπίτη υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα συναντήθηκε ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης και του ευχήθηκε καλή θητεία.

Στη , συζητήθηκαν θέματα του Νομού ,  καθώς και της ευρύτερης περιοχής, όπως  η επιτάχυνση της μεγάλης επένδυσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου - στη Μαγνησία.

Ο υπουργός επισήμανε τη σημασία που δίνει η , σ’ αυτές  μορφές ενέργειας και τον αναπτυξιακό- περιβαλλοντικό τους χαρακτήρα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής,  στις άμεσες ενέργειες που θα γίνουν για την επικαιροποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το φράγμα της Μεσοχώρας, ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό , απολύτως απαραίτητο, που επιβάλλεται σύντομα να ολοκληρωθεί.

Η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο, σε συνδυασμό με τα έργα των λιμνοδεξαμενών που υλοποιεί η Περιφέρεια και είναι σε εξέλιξη στη , είναι μια εξίσου σημαντική εκκρεμότητα για την επιβίωση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα σύστημα υδάτινων πόρων που συνδέεται, διασχίζει όλη τη και φτάνει και στη Λίμνη , το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό , για το οποίο έχει βραβευτεί η .

Η ολοκληρώθηκε με στη διαδικασία ανάρτησης και αναμόρφωσης των δασικών χαρτών, η οποία στη Μαγνησία θα πραγματοποιηθεί  στις 26 Φεβρουαρίου .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 36- ΒΟΛΟΣ-Τ.Κ.: 38221- ΤΗΛ: 2421034818- email: ath.lioupis@gmail.com

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΠΠΜ απαιτεί μετρήσεις για #διοξίνες στο Βόλο και παύση της καύσης σκουπιδιών #διοξίνες - https://t.co/tt396b1rMI -

  • Στην εκδήλωση της Πανθεσσαλικής Στέγης για τον Παπαδιαμάντη η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ - https://t.co/ZZTHlCiVge… -

  • Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου #όμιλοςδημοσιογραφίας #πρότυποΓυμνάσιοΒόλου - https://t.co/2Sv5uZg1iA -

"Αλιεύοντας" την είδηση