Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

Συζητήθηκαν τα προβλήματα των εξωτερικών φρουρών

και η λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης στη Μαγνησία

 

Εποικοδομητική συνάντηση για τη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης του Νομού , αλλά και τα προβλήματα της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης αυτών , είχε ο N. της Νέας Δημοκρατίας  με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον υφυπουργό  για μια σειρά θεμάτων, που αφορούν στα Καταστήματα Κράτησης της Μαγνησίας, αλλά και στα χρονίζοντα αιτήματα των εργαζομένων.

Αρχικά, συζητήθηκε η απαρέγκλιτη εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για την πανδημία, αλλά και η διαδικασία εμβολιασμού των εργαζομένων, που θα ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με  τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία, τόσο των εργαζομένων που υπηρετούν στις δομές, όσο και των κρατουμένων – τροφίμων.

Ο επισήμανε το θέμα της υποστελέχωσης, που παρατηρείται σε όλες τις δομές, ιδιαίτερα όμως στις υπηρεσίες φύλαξης, την ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018, που αφορά στην 550 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων,  για την οποία ο υφυπουργός τον ενημέρωσε ότι κυρώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες.

Έθεσε επίσης το ζήτημα της υλικοτεχνικής υποδομής και της  βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, της αντικατάστασης των υπηρεσιακών οχημάτων και της διάθεση ειδών ατομικής προστασίας και νέου εξοπλισμού ασφαλείας στους εργαζόμενους εξωτερικής φρούρησης.

Ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τον κ. Λιούπη για την εμπεριστατωμένη και σημείωσε πως άμεσα το θα προχωρήσει στην σταδιακή διευθέτηση- αποκατάσταση των προβλημάτων. Επιπλέον τόνισε πως ήδη συνεργάζονται τα συναρμόδια Υπουργεία για την οριστική επίλυση θεμάτων,  όπως για παράδειγμα η υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολοκληρώνεται η επιχορήγηση πληγεισών από τον «Ιανό» επιχειρήσεων,αγροτικών εκμεταλλεύσεων στις Π.Ε. Λάρισας και Τρ… - https://t.co/oGLqWBQQIl -

  • Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις #ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019… - https://t.co/Ifu7cV4bay -

  • Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Δ.Ε. Προμυρίου #ΔΕ Προμυρίου #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/l7zN9DOHTy -

"Αλιεύοντας" την είδηση