Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συναντήσεις Γιώργου Καλτσογιάννη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
Συναντήσεις Γιώργου Καλτσογιάννη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Συναντήσεις Γιώργου Καλτσογιάννη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Καλτσογιάννης ο οποίος συναντήθηκε με τον διοικητή και το υπόλοιπο στελεχιακό δυναμικό.

Ο κ. Καλτσογιάννης υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, προκειμένου εδώ και αρκετά χρόνια η Μαγνησία να έχει καταπολεμήσει το φαινόμενο της εκδήλωσης των πυρκαγιών και οι όποιες φωτιές εκδηλώνονται να κατασβήνονται άμεσα και χωρίς να λάβουν επικίνδυνη έκταση.

«Διαθέτουμε ένα πολύ καλό στελεχιακό δυναμικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που αποτελεί εγγύηση για την προστασία του νομού. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο πως οι πυροσβέστες μας συνδράμουν αποτελεσματικά κάθε χρόνο σε μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώνονται σε άλλους νομούς. Εμείς έχουμε χρέος να στηρίζουμε το τους και να τους βοηθάμε σε οτιδήποτε χρειαστούν σε επίπεδο εξοπλισμού. Παράλληλα στεκόμαστε στο πλευρό τους και θα είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε οποιαδήποτε λύση θεωρήσουν αναγκαία για το θέμα του στεγαστικού».

Ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε πως «η περσινή τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς έδειξε ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο πολιτικής προστασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που λόγω της κλιματικής αλλαγής, γίνονται όλο και πιο έντονες. Σε αυτό το μοντέλο που σχεδιάζει η Ν.Δ., η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα έχει επιτελικό και αναβαθμισμένο ρόλο με όλη την απαιτούμενη υποστήριξη σε δομές, εξοπλισμό και ευρύτερο ανθρώπινο δυναμικό».

Στην εμπορική

Στο μεταξύ στην εμπορική βρέθηκε ο κ. Καλτσογιάννης προχθές το πρωί, όπου είχε άμεση επικοινωνία με τους και τους υπαλλήλους ενθαρρύνοντάς τους στον μεγάλο αγώνα που κάνουν για να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους.

«Η απερχόμενη κυβέρνηση με τους απανωτούς φόρους στην ελληνική κοινωνία, απομείωσε τα εισοδήματα των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα η αγοραστική κίνηση να κινείται σε πολύ υποτονικά επίπεδα εδώ και πολύ καιρό. Οι έμποροι έχουν χάσει το 50% και πλέον του τζίρου τους και πολλοί έχουν οφειλές προς Ταμεία, Εφορία, Τράπεζες. Στις συν μου με τους εμπόρους, τους διαβεβαίωσα ότι η Ν.Δ. ως αυριανή κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας και τόνωσης των οικογενειακών εισοδημάτων με άμεση θετική συνέπεια στην κατανάλωση και τις αγορές. Ζητάμε και θα το κάνουμε πράξη να τονώσουμε την τοπική εμπορική αγορά».

Στην λαϊκή αγορά του Αλμυρού

Με τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές στην λαϊκή αγορά του Αλμυρού συναντήθηκε ο κ. Καλτσογιάννης.

Ο υποψήφιος βουλευτής βρέθηκε στην λαϊκή αγορά και συνομίλησε με τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές ακούγοντας με προσοχή τα προβλήματά τους.

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των παραγωγών και των μικροπωλητών είναι το υψηλό κόστος παραγωγής των προϊόντων που σε συνδυασμό με την μείωση της κατανάλωσης, τούς έχει φέρει σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση» επισήμανε ο κ. Καλτσογιάννης και πρόσθεσε πως «η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν έτοιμο πρόγραμμα δράσεων για την οικονομική ανακούφιση της θέσης των ανθρώπων που με πολύ μόχθο εργάζονται και παράγουν διαθέτοντας τα είδη τους στην λαϊκή αγορά».

Περιοδεία στα και συναντήσεις με φορείς

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια δουλέψαμε συστηματικά για την ανάπτυξη των Σποράδων με έργα υποδομών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δημιουργούν συνθήκες οικονομικής προόδου» ήταν το μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Καλτσογιάννη ο οποίος βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο έχοντας διαδοχικές συναντήσεις με φορείς και κατοίκους.

Από την θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης ο κ. Καλτσογιάννης εργάστηκε με σχέδιο και επιμονή για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος που έφερε πόρους, έργα και δράσεις στις Σποράδες εστιάζοντας στις υποδομές, στις υπηρεσίες και την καθημερινότητα.

Αυτό δεν το λησμόνησαν οι φορείς και οι κάτοικοι των νησιών που του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή αναγνωρίζοντας την συμβολή του σε όλη αυτή την υπεραξία που δόθηκε στις Σποράδες τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Καλτσογιάννης συναντήθηκε με τους δημάρχους των νησιών, με επαγγελματίες και φορείς, αλλά και με πολλούς κατοίκους κάνοντας περιοδεία στις γειτονιές αλλά και στα χωριά των νησιών.

Με την άνεση και αμεσότητα που διακρίνουν το πολιτικό του στυλ, ο ίδιος περιέγραψε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την στήριξη των νησιών δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με πυκνότερα δρομολόγια, αλλά και καλύτερες τιμές για την , στην ενίσχυση με γιατρούς, νοσηλευτές και οδηγούς ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας καθώς και κτιριακή αναβάθμιση των δομών υγείας, αλλά και στις συνεχείς προσπάθειες, ώστε τα σχολεία των νησιών να λειτουργούν χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές να μην χάνουν μαθήματα.

Παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε οι Σποράδες να θωρακίσουν και να ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη που σημειώνουν τα τελευταία χρόνια, ενώ υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που έχει η προστασία του τος που αποτελεί κεφάλαιο κορυφαίας σημασίας για την διατήρηση των νησιών ως ξακουστών τουριστικών προορισμών.

«Είχα την χαρά να βρεθώ στα των Σποράδων τα οποία εκτός του ότι τα έχω επισκεφθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια, και όχι μόνο καλοκαίρι, αλλά και χειμώνα και σε άλλες εποχές, δούλεψα από την θητεία ως αντιπεριφερειάρχης συστηματικά και αθόρυβα για να την ολοκλήρωση ενός μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος (ΟΣΑΝ) που έφερε πόρους δέκα και πλέον εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή. Και νιώθω χαρούμενος, όταν έργα και δράσεις που σχεδιάσαμε, είτε έχουν υλοποιηθεί είτε είναι στο στάδιο της υλοποίησης. Αυτό δείχνει τη δυναμική και την αποτελεσματικότητά μας για το τι μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο μας» τόνισε αρχικά ο κ. Καλτσογιάννης.

Και πρόσθεσε πως «Ασφαλώς και τα ζητήματα δεν τελειώνουν και νέες ανάγκες προκύπτουν συνεχώς. Από τις επαφές και τις επικοινωνίες μου με τους δημάρχους των νησιών, τους φορείς και τους κατοίκους, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ στο πλευρό των νησιών προωθώντας όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, με την παροχή υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης, με τα επιπλέον έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν. Όλα αυτά τα χρόνια μιλήσαμε με το μας. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με ενότητα και σχέδιο».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση