Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συναντήσεις Γ. Καλτσογιάννη στα χωριά και τις κωμοπόλεις με παραγωγούς
Συναντήσεις Γ. Καλτσογιάννη στα χωριά και τις κωμοπόλεις με παραγωγούς

Συναντήσεις Γ. Καλτσογιάννη στα χωριά και τις κωμοπόλεις με παραγωγούς

Στηρίζουμε τους αγρότες, κρατάμε ζωντανά τα χωριά μας

Η ταχύτερη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων, η άμεση επιστροφή ΦΠΑ, η διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ, η επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ, ήταν μερικά από τα ζητήματα για τα οποία δεσμεύτηκε στους αγρότες του Πηλίου με τους οποίους συναντήθηκε ο υποψήφιος της Ν.Δ. Γιώργος Καλτσογιάννης.

Ο κ. Καλτσογιάννης τόνισε την ανάγκη ς ενός νέου μοντέλου αγροτικής παρς που η επιδότηση θα αποτελεί το εργαλείο για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και την προώθηση των προϊόντων. Στο νέο μοντέλο θα έχει παράλληλα κομβικό ρόλο η κατάρτιση και εκπαίδευση των νέων που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Ο υποψήφιος είχε εκτενή συζήτηση με αγρότες από την περιοχή του Πουρίου και της Ζαγοράς υπογραμμίζοντας τον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι αγρότες της επαρχίας για να κρατηθούν ζωντανά τα χωριά και οι κωμοπόλεις.

«Οι αγρότες είναι η της περιφέρειας, οι άνθρωποι που δίνουν πνοή στα χωριά και τις κωμοπόλεις, οι κινητήριοι μοχλοί για την διάσωση και ανάδειξη των φυσικών πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου μας» τόνισε κ. Καλτσογιάννης και πρόσθεσε πως «εμείς ως επερχόμενη κυβέρνηση, αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε. Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ένα ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο δράσεων και μέτρων για την αγροτική παρ και τον παραγωγό. Η επανεξέταση των συντελεστών Φ.Π.Α.,  η ταχύτερη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων, η γρηγορότερη επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας, η ενίσχυση των εσόδων του Ο.Γ.Α., η μείωση του απαιτούμενου χρόνου, η μείωση του διοικητικού κόστους για την πρόσκληση αλλοδαπών εργατών γης και η καταβολή του εργόσημου που μειώνει το φορολογητέο εισόδημα των αγροτών και επιφέρει έσοδα στο σύστημα είναι μερικές από τις δράσεις θέλουμε να υλοποιήσουμε».

Ο κ. Καλτσογιάννης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες των αγροτών να καταβάλλουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ, επισημαίνοντας πως σε ένα κράτος δικαίου οι πολίτες θα πρέπει να καταβάλλουν τα φορολογικά τους βάρη, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχουν.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε πως «έχω γυρίζει αμέτρητες φορές όλη την περιφέρεια της Μαγνησίας και συναντηθεί με χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι μοχθούν για να κρατήσουν ζωντανή μια μεγάλη αγροτική παράδοση του τόπου μας. Ανάμεσα σε αυτούς ηλικιωμένοι που από μικρά έμαθαν να δουλεύουν στο χωράφι, μεσήλικες που αγωνιούν για την οικονομική επιβίωση των οικογενειών τους, αλλά και νέοi, οι οποίοι αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν εκεί να επενδύσουν τα όνειρά τους. Έχουμε χρέος να τους βοηθήσουμε όλους μέσα από προγράμματα κατάρτισης, μέσα από την προϊόντων που θα αποτελούν brands names, μέσα από την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων και την αναβάθμιση των υποδομών, όπως στην αγροτική οδοποιία και τα . Και προς αυτή την κατεύθυνση δεσμεύομαι να πορευτώ με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο συνάνθρωπο».

"Αλιεύοντας" την είδηση