Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συναντήσεις Αθ. Λιούπη -Μιχ. Χρυσοχοϊδη για θέματα της Μαγνησίας
Συναντήσεις Αθ. Λιούπη -Μιχ. Χρυσοχοϊδη για θέματα της Μαγνησίας

Συναντήσεις Αθ. Λιούπη -Μιχ. Χρυσοχοϊδη για θέματα της Μαγνησίας

Με τον υπουργό Προστσίς του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη συναντήθηκε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, θέτοντάς του εκτενώς θέματα, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου και απασχολούν τη Μαγνησία.

Ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον υπουργό για το χρόνιο κτιριακό πρόβλημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της άμεσης μετεγκατάστασής της σε , που να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας. Ο κ. Υπουργός είναι γνώστης της κατάστασης, ανταποκρίθηκε θετικά και πρότεινε, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, να αδειοδοτηθεί ο κατάλληλος χώρος εντός σχεδίου πόλεως τους επόμενους 3-4 μήνες ώστε να υπογραφεί η σχετική .

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της εύρυθμης  λειτουργίας των Αγροτικών Φυλακών Κασσαβέτειας, μεταφέρθηκαν τα αιτήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με τους οποίους είχε προηγηθεί συνάντηση, καθώς και το πρόβλημα της μεγάλης πληρότητας των Φυλακών Ανηλίκων Βόλου.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση όλων αυτών προβλημάτων, προτίθεται επίσης να ικανοποιεί άμεσα αιτήματα, που αφορούν στη διαχείριση της περιουσίας των αγροτικών φυλακών, όπως προμήθεια αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμού, αποκατάστασης ζημιών κλπ.

Τέλος, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να στηρίξει και να ενισχύσει το θεσμό των εξωτερικών φρουρών και ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα για πρόσληψη εξωτερικών φρουρών, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φυλακών.   

Υπόμνημα για

Τα προβλήματα των δενδοκαλλιεργητών της Μαγνησίας έθεσε σε υπόμνημά  του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής του νομούΑθανάσιος Λιούπης, ζητώντας να εξεταστεί η ενίσχυση εισοδήματός τους.

Ο κ. Λιούπης μετά από συναντήσεις με τους της περιοχής αλλά και με βάση τα σχετικά αποδεικτικά των αρμοδίων υπηρεσιών, αναφέρει στην επιστολή του ότι οι παραγωγοί, που ασχολούνται με τις δενδρώδεις καλλιέργειες στη Μαγνησία υφίστανται μεγάλη απώλεια της παραγωγής τους και ως συνεπακόλουθο και του εισοδήματός τους, τόσο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, που έβλαψαν τις καλλιέργειές τους , όσο και εξαιτίας ασθενειών, που προσέβαλαν τους καρπούς.

Στα προβλήματα αυτά εντάσσεται η έντονη ακαρπία της αμυγδαλιάς, η μερική ακαρπία της αχλαδιάς, η απώλεια παραγωγής από χαλαζόπτωση στις καστανιές της περιοχής στην περίοδο της ανθοφορίας, αίτιο μη καλυπτόμενο στο συγκεκριμένο στάδιο σύμφωνα με τον κανονισμό του .

Ακόμη, εντοπίζονται για δεύτερη χρονιά προβλήματα για τους ελαιοπαραγωγούς, που έχουν να κάνουν τόσο με την προσβολή των δέντρων από δάκο, όσο και από ασθένειες όπως ο γλοιοσπόριος, που υποβαθμίζει το παραγόμενο προϊόν και κάνει προβληματική τη διάθεση της παραγωγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας, τα οποία προέρχονται από τους αρμόδιους φορείς και τους Δήμους, παρατηρείται 80% απώλεια στην παραγωγή της αμυγδαλιάς, πάνω από 50% στην παραγωγή της ς, περισσότερο από 45% απώλεια στην παραγωγή αχλαδιών και  περισσότερο από 45% συνολική υποβάθμιση του ελαιοκάρπου-ελαιολάδου.

Επειδή οι περισσότεροι από τους δενδροκαλλιεργητές της Μαγνησίας βιοπορίζονται αποκλειστικά από τις εν λόγω καλλιέργειες, ο Βουλευτής  ζήτησε από τον Υπουργό να εξετάσει τη διαδικασία χορήγησης των κρατικών ενισχύσεων ή άλλου πιθανού χρηματοδοτικού εργαλείου, έτσι ώστε να διορθωθούν άμεσα οι  απώλειες εισοδήματος και πρότεινε, σε δεύτερο χρόνο να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή με επιπλέον ενέργειες, καθώς ο αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση