Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συναντήσεις Αθ. Λιούπη για υγεία και παιδεία
Συναντήσεις Αθ. Λιούπη για υγεία και παιδεία

Συναντήσεις Αθ. Λιούπη για υγεία και παιδεία

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου  στο Υπουργείο Υγείας,  ο βουλευτής του Νομού Μαγνησίας Αθανάσιος πης, με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας,  συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των υπηρεσιών ς για το Νομό Μαγνησίας.

Ο κ. πης έθεσε στον υφυπουργό το φλέγον ζήτημα κάλυψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο , καθώς έντεκα συμβάσεις επικουρικών ιατρών λήγουν τον Νοέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο λήγουν οι 35 συμβάσεις νοσηλευτικού προσωπικού, που έχουν προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Από την πλευρά του,  ο υφ τόνισε πως θα δοθούν άμεσες λύσεις για τα παραπάνω ζητήματα.

Αναφορικά με την προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρών, η οποία ανεστάλη τον περασμένο Αύγουστο, προκειμένου να επαναμετρηθούν οι ανάγκες των Νοσοκομείων, ο υφ ανέφερε πως πολύ σύντομα θα υπάρξει νέα προκήρυξη θέσεων , με εξαιρετικά σύντομη διαδικασία, ώστε ο χρόνος επιλογής και διορισμού των νέων γιατρών να επιταχυνθεί και να αναλάβουν γρήγορα καθήκοντα.

Επίσης, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα της πρωτοβάθμιας ς, ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, όπως και πιθανές λύσεις για έκτακτα και σοβαρά περιστατικά,  που αφορούν σε απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών.

Βασικό συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ότι τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι πολλά και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στοχεύει στο να δώσει οριστικές λύσεις στα χρονίζοντα ζητήματα.

Στο επίκεντρο και η παιδεία

Στο μεταξύ, ο  κ. Αθανάσιος Λιούπης, συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την υφυπουργό  Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής ς.

Στη συνάντηση,  συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην σχολική στέγη στο νομό Μαγνησίας και στην άμεση αντιμετώπιση των αναγκών, σε συνεργασία με τις κατά τόπου αρμόδιες δημοτικές αρχές.

Επίσης,  συζητήθηκε το θέμα της κάλυψης των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες,  καθώς και το ζήτημα των πολυτέκνων εκπαιδευτικών .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση