Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σύμπραξη ΕΒΟΛ -ΖΑΓΟΡΙΝ
Σύμπραξη ΕΒΟΛ -ΖΑΓΟΡΙΝ

Σύμπραξη ΕΒΟΛ -ΖΑΓΟΡΙΝ

Δύο  ιστορικοί συνετιρισμοί της Μγνησίας, η Ένωση Βόλου () και ο «Ζαγορίν» των μηλοπαραγωγών του Ανατολικού Πηλίου, ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους συνεταιρισμούς της χώρας και δημιουργούν μια ισχυρή εταιρία, εξαγωγικού χαρακτήρα.

 

 

Το εγχείρημα είναι δύσκολο, ωστόσο, θα δώσει ώθηση στις εξαγωγές γνωστών ελληνικών προϊόντων, που σήμερα προσπαθούν μόνα τους να επιβιώσουν στον έντονο διεθνή ανταγωνισμό. Η εταιρεία εξαγωγικού χαρακτήρα που θα δημιουργηθεί, θα έχει την επωνυμία «Συνεταιριστικές Ελληνικές Εξαγωγές ΑΕ», με εμπορικό σήμα «COΝGREXPO» και θα τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (), την πάλαι ποτέ ΠΑΣΣ.

Ίσως στο να δούμε και άλλες τοπικές συνεταιριστικές οργανώσεις, όπως την οινοποιητική «Δήμητρα» της Ν. Αγχιάλου, να συμμετέχουν.

ιοικητικό Συμβούλιο της έχει αναθέσει στην εταιρεία «Ernst & Young» την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, στην οποία θα περιγράφονται βήμα-βήμα οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, όπως ο τρόπος που θα στηθεί η εταιρεία, το οργανόγραμμα, οι αγορές – στόχοι, οικονομοτεχνική μελέτη κ.ά.

  και Ζαγορίν
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου ιδρύθηκε το 1926 και είναι το δευτεροβάθμιο συνεταιριστικό όργανο των Συνεταιρισμών των χωριών γύρω από τον Βόλο, καθώς και των χωριών του Δυτικού Πηλίου και της περιοχής του Βελεστίνου. Το 1952 ιδρύεται από την Ένωση η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ με αντικείμενο τη συγκέντρωση, επεξεργασία και διάθεση του αγελαδινού γάλακτος στην αγορά.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νέα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό. Το 1996 έρχεται η αναγνώριση με την ετικέτα «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης» από την .

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση